Екскурзии във Виетнам

ВИЕТНАМ
Вижте по-голяма карта
Днес Виетнам все още не е толкова „отъпкан” от туристите, така че екскурзиите тук са особено интересни за любопитните и активни пътешественици.
Виетнам се намира в Юго-Източна Азия, в източната част на полуостров Индокитай. Екскурзия във Виетнам - това е едно удивително приключение в живописна страна, страна на разнообразията и контрастите.

Когато отидете на екскурзия във Виетнам, непременно трябва да посетите източната част на страната. Именно тук се намира брега на топлото море. В западната страна на Виетнам са разположени красиви зелени планини в долините на които се простира саваната. На север се намират най-големите реки - Да, и Хонгха, а на юг – река Меконг.

Също така по време на екскурзия във Виетнам задължително трябва да посетите залива Халонг, в който са разположени над три хиляди острови. Заливът Халонг, се смята за «върха» на екскурзиите във Виетнам. В северната част на страната има още едно уникално и изключително живописно място - град Сапа, намиращ се на височина 1600 метра над морското равнище. Това място непрекъснато възхищава всички туристи, тъй като се различава не само от красиви пейзажи, но и със самобитната и уникална култура на местните жители.

Екскурзия във Виетнам – това е едно завладяващо приключение. Туристите задължително посещават най живописната южната част на страната. Точно тук са разположени известните виетнамски курорти: Фантиет, Нячаг, Лонгхай, а също и остров Фу Куок. В централната част на страната се намира огромен туристически резерват, което прави екскурзиите във Виетнам изключително популярни.
Императорската столица на Виетнам е Хуэ. Основните забележителности, които трябва да се посетят на това място, определено са: Ароматната река, гробниците на императорите, а също пагодата Thanh Му, парка Бах Ма и плажа Лонг Ко. Избирайки екскурзия във Виетнам не забравяйте това място.


Средновековно пристанище на Виетнам е град Хой Ан, който се намира на разстояние 20 км. от Дананг. По време на екскурзията във Виетнам тук можете да видите голям брой паметници на историята и културата, включително и пагоди, дворци, останки от военни укрепления, построени още по времето на Чамската цивилизация.
Днес екскурзиите във Виетнам набират популярност. Дълго време границите на страната са били затворени за посещения, така че побързайте да бъдете едни от първите и да се възползвате от уникалната възможност да се запознаете с прелестите тази красива, интересна и бързо развиваща се страна.

Ханой
Град Ханой е официалната столица на Виетнам. Преди този град носел името Thang Long - «Град на излитащия дракон». През 2010 Ханой отбеляза своята 1000-годишнина.
Град Ханой, заедно с град Хошимин са индустриалните и културни центърове на Виетнам. В Ханой има много красиви места - от исторически паметници до обширни езера. На едно от тях, а именно „Езерото на Върнатия Меч”, вечер показват приказно куклено представление, подобно на което не се среща на друго место в югоизточна Азия.
Любителите на екзотиката си струва да надникнем в Стария Ханой – старинен квартал, разположен северно от езерото Хоан Лием.

Кварталът радва окото на туриста с уютните си улички, старинни, но наскоро ремонтирани къщи, множество складове, магазини и лавки, напълнени с всякакви дребполии и ресторанти с местната кухня.


Стария Ханой, разположен на брега на Червената река, е бил голям търговски град, и имената на улиците са продиктувани от «вида на стоките»: Ханг Дао (Крушева улица), Ханг Duong (Захарна улица).

На улица Ханг Ма (Хартиена улица) до ден днешен правят фенерчета и абажури, ветрила и дамски чанти от цветна хартия. По време на фестивали тази улица се превръща в празничен пазар.
Когато през XV век на китайците било позволено да се заселят в Ханой, те са избрали район на сегашната улица Hang Нанг. Китайският квартал е бил ограден с масивна ограда с порта в двата края на улицата. Споменът за него е запазен в заглавието: «нанг», което означава «ограда».

Хошимин
Старото название на град Хошимин е било Сайгон
Французите са си отишли от Сайгон през 1954-та, а американците били в столицата на Южен Виетнам петнадесет години. През 1975 г., войските на Северен Виетнам са превзели Сайгон. Комунистите го преименували в Хошимин (Thanh Pho Ho Chi Minh) и започват да го преобразуват в социалистически стил. . Въпреки това, както обикновено се случва, градът, който те са се надявали да се промени, променя самите тях. Ханой е официалната столица, а Хошимин - сърцето и душата на Виетнам. Освен това бившият Сайгон и остава най-големият град в страната, икономически център и законодател на модата. «Новото мислене», постепенно сравнява «комунистическия» Ханой и «капиталистическия» Хошимин. . Може да се каже, че в крайна сметка именно Сайгон е спечелил войната. Сайгон-Хошимин