Екскурзии в Португалия

ПортугалияВижте по-голяма карта

Португалия - тиха, уютна странна, която мнозина смятат за провинция на стара Европа. Тя се намира в юго-западната част на Европа, на Пиренейския полуостров. По географско местоположение Португалия е приатлантическа средиземноморската страна. Португалия е раздробена на 18 области - основни административно-териториални части.

В Португалия девствената природа дружно съседства с развития туристически бизнес. Националните традиции мирно съжителстват с общоприетите европейски традиции и обичаи.
Една от най-добрите черти на характера на португалците е тяхното радушие и гостоприемството. Като пристигнете в Португалия веднага ще усетите португалското гостоприемство.
Португалците сдържано и с достойнство ще ви укажат нужната помощ във всяка ситуация.

Ако сте избрали да посетите Португалия бъдете сигурни, че Ви очакват страхотни водни паркове, разнообразни морски животни, увлекателен лов на акули, разходки с лодки и много други. Тук ще видите невероятни пещери, стари крепости, брегови морски маяци. Без какво Португалия не е Португалия ?. – това е коридата. Португалия е страна с древна история и е стара велика морска империя.

Лисабон

Започнете обиколката на града от централния булевард на Лисабон - Avenida da Liberdaded . След това се придвижете нагоре към централния площад Rossio, посетете замъка Castelo de St. Jorge с панорамна гледка към града и реката Rio Tejoe, разходете се през квартал Alfama.

Едно от най-красивите португалски села се счита Обидуш, известно със своя замък-крепост. Препоръчваме да посетите: възпят от Байрон, резиденция на португалските крале, Есторил - където е едно от най-старите в света казино (второто след Монте Карло) а също и луксозния парк. Удоволствие ще Ви достави пътуване до Виламор, Албуфейр, както и в Alvor - малко рибарско село, където се намира една от най-красивите църкви от 16 в. в мавритански стил.


о.Мадейра
Ако имате възможност – посетете пищно зеления луксозен европейски курорт на о.Мадейра. Можете също така да отидете там на екскурзия с посещение на рибарското селце Camara de Lobosb, където е рисувал своите акварели сър Уинстън Черчилл. Препоръчваме обяд на брега на океана в Porto Moniz с неговите естествени басейни. Задължително отидете на Paul da Serra - плато с надморска височина от 1500 м. В град Фуншал можете едновременно да видите северния и южния бряг на острова. Специфика на о. Мадейра е дълбочината на водата, която достига до 2000 м в близост до брега. Можете да направите морска разходка до остров Порто Санто - това е полу-пустинен остров с златисти пясъчни плажове, където е живял Христофор Колумб. Красиви златни плажове, най-чистата вода в Европа за любителите на изисканата почивка.

Любителите на голф ги чакат добри голф игрища. Тук в Португалия се намира второто по отношение на качеството голф игрища на Европа.

Алжезур
прекрасно място за почивка, особено ако сте избрали пътуване с кола.
Над Алжезур се издигат руините на мавритански замък от Х век. За да достигне върха трябва да се вървите пеш нагоре 1 км. За любителите на сърфирането прекрасно място е красивия плаж на Monte Clerigo. Само на 9км от Алжезура се намира плажа Arrifana. Интерес за туристите са паметниците на историята, архитектурата от 14-17 век, който съжителстват наоколо с луксозни хотели. Тук ще усетите атмосферата на средновековието, заобиколени от старинни мебели и старинни картини. Тук е събрана уникална колекция от стари вина, които се намират в известния резерват в Бусако.