Екскурзии в Тайланд

ТАЙЛАНД
Вижте по-голяма карта
Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия, която граничи с Лаос и Камбоджа на изток, с Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад. Тайланд е известен и с името Сиам, официално наименование на страната до 1949. Тайланд заема част от полуостровите Индокитай и Малака. Бреговата линия с Индийския океан (Андаманско море) и с Тайландския (Сиамски) залив на Южнокитайско море е с обща дължина 2613 км.

Тайланд притежава и голям брой малки живописни острови и красиви плажове, които са важни за туристическите дестинации. Западната и северната част на Тайланд прекосяват планински вериги с най-висок връх Интханон (2595 м). В централната част на Тайланд се простира плодородната Менамска равнина - най-гъсто населеното място в страната.

Равнината е известна като „Тайландското оризище”. Кралство Тайланд е разделено на 75 провинции (чангвати), които са географски групирани в 6 региона. Столицата Банкок е администрирана като 76-та провинция. Имената на провинциите съвпадат с имената на техните столици.

Бангкок
Бангкок е столица на Тайланд. На български език Бангкок означава "Град на ангелите". Тук живее кралското семейство, работят правителството и администрацията и са съсредоточени основните промишлени, търговски и финансови институции. Това е главното пристанище на Тайланд и мястото, където живее 1/10 от 60-милионното население на страната.

В космополитния Бангкок, където небостъргачите съжителстват с мистични храмове, забавленията са нон стоп, особено нощем.
Тук можете да видите покрития със злато Кралски дворец (построен през 1782 г., огромен комплекс с резиденция, храмове и библиотека), храмовете на Изумрудения Буда и Мраморния Буда, поразяващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори.
Може да се разходите с лодка из прословутите водни канали на града (не случайно наричат Бангкок "Венеция на Изтока"), за да стигнете до плаващия пазар. Впрочем, не пропускайте нощния круиз по величествената река Чао Прая, за да се полюбувате на красивата панорама на нощен Бангкок.

Патая
На брега на Синайския залив е разположен популярния сред туристите курорт Патая. В миналото Патая е била малко рибарско селище, а днес е един от най-известните курорти в Тайланд Патая е един от най-добрите плажни курорти в Азия, популярен за семейна почивка, за младоженци и за тези който предпочита да почиват сами. Патая неведнъж е наричана „кралицата на курортите в Азия”, този рай на слънцето, пясъка и водата, често е описван като Тайландската Ривиера. Разположена е на около 2 часа път с кола от Бангкок и се оглежда в широк залив и величествен плаж. Освен с прекрасните плажове, многобройните ресторанти и барове., Патая се слави и с разнообразните атракции за туристите.

Nong Nooch е величествен тропически парк, където основна забележителност е Градината на орхидеите, но тук ще ви предложат и тайбокс, борба с петли, шоу със слонове. Недалеч от курорта се намира най-голямата в света ферма за крокодили, където тайландски дресьори предлагат удивително шоу.

Пукет
До Пукет - най-големият и пъстроцветен, тропически остров в Тайланд, се стига със самолет. Пукет е всичко, за което сте мечтали - неповторима комбинация от топло море, слънчеви плажове, прекрасни хотели, много забавления. Може да вечеряте по залез слънце на корабче сред морето, да обиколите джунглата, да "отскочите" с лодка до близките острови Фи-Фи, където се намират и най-секси плажовете в Югоизточна Азия.


Островите Фи-Фи
Островите Фи Фи се намират на около 50 км югоизточно от Пукет. От Пукет до острова може да се стигне за 1,5-3 часа. Островите Фи-Фи предлагат девствена природна красота, още по девствена , отколкото на остров Пукет. За Фи-Фи са характерни заливи, скриващи девствени спокойни плажове с чиста вода. 90% от острова - това са стръмни планини и скали, обрасли с растителност, която расте вертикално от морето на височина до сто фута.