Екскурзии в Малайзия и Сингапур

МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР


МАЛАЙЗИЯВижте по-голяма карта
Малайзия.
„Две в едно» - това е Малайзия. И то не в преносен смисъл, а в буквалния смисъл: Малайзия континентална и Малайзия островна не са просто разделени от Южнокитайско море. Тук всичко се различава: кухня, начина на живот, природни и градски пейзажи, флора и фауна. Съюзът от малайски, индийски и китайски традиции на Малакския полуостров контрастира с дивата природа на остров Борнео, а небостъргачите в Куала Лумпур се намират само на няколко часа полет от традиционните селца Саравак и дивите плажове Келантана. Освен това, Малайзия е една от най-стабилните, безопасни и привлекателни за туристите страни на Юго-Източна Азия. Ние добавяме към този зашеметяващи възможности още и възможности за гмуркане и просто за блажена почивка под сянката на тропическа растителност.


Малайзия все още си остава ъгъл с девствена природа, пазещ аромата на старите традиции, чисти плажове и отличното обслужване. Невероятно, но факт: богатите бели хора изобщо не се развратили тази древна екзотична страната. Достатъчно богатия турист може да се намери тук и луксозни хотели и чудесни условия за подводно гмуркане, и вкусна кухня, чар и шумни пазари на Южния Изток.

Малайзия е невероятно мирна и стабилна страна Тази поразителна хармония, преди всичко, се дължи на взаимно уважение и толерантност, с която всички националности се отнасят към религията, културата, обичаите и начина на живот на другия. Ислямът е официалната религия, но Конституцията позволява свободно вероизповедание, така че на малка площ може едновременно да срещнете джамии, християнски, будистки и хиндуистки храмове.

Градовете, който посещават туристите са: столицата - Куала Лумпур (Kuala Lumpur), големите градове - Джохор бахру (Johor Bahru), Georgetown (Georgetown), Kuantan (Kuantan), Ипо (Ipo), Kota bharu (Kota Bahru) . Куала Лумпур – центърът на града се слави с историческите си паметници, масата религиозни сгради: джамии, хиндуистки и китайски храмове и, разбира се, кулите близнаци Petrona's Twin Towers,. Освен това, в града има маса тематични паркове на флората и фауната , където можете да видите наистина голямото разнообразие от птици, пеперуди, орхидеи и не само.

Основните курорти на Малайзия са: Остров Лангкави (Langkawi), Пенанг (Penang), Пангкор (Pangkor) и Борнео на източното крайбрежие Малаккского полуостров, както и Камерън Highlands (Cameron Highlands). Любителите на подводното гмуркане посещават курортите на : островите Sipadan , Tioman, Реданг (Redang), Лаянг-Лаянг (Layang-Layang), Лабуан (Labuan), Пайар (Payar) и Тенгол (Tengol), както и на островите Мантанани (Mantanani), Перхентиан (Perthetian) и Капас.


По време на пътуването до планинския курорт Гентинг-Хайлендз, който се намира на 51 км от столицата, ще можете да видите прекрасния храм на Чин-Суи, която се намира на височина около 2000 м. Гентинг-Хайлендз е уникален развлекателен комплекс, разположен на площ от около 6000 хектара. Наричат го също „Шангри-Ла", което в превод от китайски език означава «Рай». Тук няма нито горещини, нито влажността на град Куала Лумпур, а температурата на въздуха се задържа в рамките на +24...25°С. Това е място е получило славата «малайския Лас Вегас», защото е известен с денонощно работещи казина, концертни зали и дискотеки. Основната атракция на Гентинг-Хайландз се считат два парка за развлечения - закрит и открит, който предлагат повече от 50 различни атракции.
Камерън Highlands - планински курорт,който е разположен на надморска височина 1542 м. Той се смята за родината на чаените плантации, овощни градини и ферми, разположени сред планинските долини.. Освен това, тук си заслужава да видите водопада Lata-Искандар, селището на аборигените Semais и завода за плетени кошници от бамбук.

На остров Лангкави интересни са плажове с черен вулканичен пясък, пещерата с древни надписи и колонии от прилепи, горещи извори, ферма за змии и крокодили, океанариумът.
Остров Пенанг – тук има много древни будистки и хиндуистки храмове, тематични паркове и пещери.
В Борнео може да е достатъчно да плуват с шнорхел или акваланг, за да отидат на сафари в джунглата, видят рисунки от праисторически хора в пещерата Ниах, да видите крокодили и орангутанов в местните природни резервати и сал на сал по река Скранг.Сингапур

Сингапур - перлата на Юго-Източна Азия, съвместяваща в себе си постиженията на 21 век с традиционния начин на живот на местното население.
Стотици небостъргачи и луксозни съвременни хотели, етнически квартали и сингапурска кухня, представляваща смесица от китайска, малайска и южно-индийска кухни. Сингапур се гордее с най-високия стандарт на живот, с правителство, което не знае какво е това корупция, с трудолюбието и таланта на своя многонационален народ, космополитизма и веротърпимостта към всички религии . Тук "вчера" съседства „утре”, тук мирно съжителстват традициите и високите технологии, като древни храмове, не губят своето величие на фона на модерни небостъргачи. Столица Сингапур е столицата на Република Сингапур, едно от най-големите пристанища, един от най-големите търговски и индустриални центрове в югоизточна Азия.


Климатът на острова е тропически. Най-ниската температура + 300C е през януари, а най-високата през май + 320C. През нощта температурата достига до + 23 - +240C.


В Сингапур са разпространени четири основни религии: конфуцианството, будизъм, ислям и индуизъм. Привърженици на конфуцианството и будизма са китайците, исляма - малайците и част от имигрантите от Южна Азия, индуизма - голяма част от индийците. Има и малко християни от различни краища на света.

За туристите се предлагат разнообразни екскурзии, по интересни от който са:
Обзорна екскурзия по Сингапур. По време на тази екскурзия ще се запознаете с историята и произхода, културни традиции, съвременните постижения и стил на живот на сингапурците . Ще преминете по главните улици на града, покрай символа на Сингапур – статуята на Морския Лъв (Мерилона), ще разгледате небостъргачите, ще се разходите в Китайския квартал (China Town). Известните улици за сувенири и най-старият хиндуистки храм в града - Шри Мариамман Темпл в Чайнатаун със сигурност ще запомните с мириса на етерични масла, тамян, свежи цветя и подправки. Посещението на обзорната площадка в планината Фейбер, откъдето се открива прекрасна панорама към града, пристанището и съседните острови ще Ви предостави възможност да направите множество фотографии, който ще донесат тези прекрасни изгледи и до вашите близки, който не са имали възможност да посетят перлата на Юго-Източна Азия.


Първият в света нощен зоопарк запознава туристите с нощния живот на над 1000 животни от тропическа джунгла, като: капски бивол, червена африканска антилопа, синя овца, шарена хиена, златист чакал и много други. Животните са отделени едно от друго и от хората с естествени препятствия - ровове, водопади, храсти, което създава илюзията за тяхната пълна свобода. Приз завършване на екскурзията по резервата ще посетите един от двата ресторанта, разположени на входа на парка и магазините за сувенири и подаръци, където можете да закупите фигури на животни и други символи на Сингапур.


Не по малък интерес за туристите представлява и птичият парк в Джуронге: Тук обитават над 8000 птици от Африка, Южна Америка, Европа и Азия. В това «птиче царство» ще срещнете: - фламинго, папагали, колибри, toucans, райски птици.
Остров Сентоза - това е кътче на спокойствието, намиращо се на половин километър южно от Сингапур, пълна противоположност на натоварения градски живот на Сингапур. Незабравими впечатления ще остави посещението на океанариума «Подводно царство» - където само стъкло Ви отделя от акулите, гигантските скатове, мурените и много други животни на подводния свят

Най-красивата в света зоологическа градина Ви предоставя възможност да видите екзотични горски обитатели, като: мадагаскарско кенгуру, орангутани от островите Борнео и Суматра, полярна мечка и много други.