Екскурзии в Бразилия

БРАЗИЛИЯ.
Вижте по-голяма картаС името Бразилия се асоциира безкрайната Амазонска джунгла, прекрасните плажове, Рио де Жанейро, карнавала и самбата.
Всичко това е вярно, но Бразилия е много повече, тя е мистериозна атракция за много хора. С територия от 8,5 милиона кв. км, тя е почти толкова голяма, колкото Европа и обхваща половината от Южноамериканския континент. Климатът се изменя от постоянно горещ, северно тропичен, през всички субтропични вариации към умерено южен. До 16 век, когато започва португалската инвазия в страната, Бразилия винаги е била магнетично привлекателна за чужденците. Първоначално заради златото, след това заради каучука и кафето, а днес заради ритъма на самбата и екзотиката. Хората са доброжелателни и непринудени.


Рио де Жанейро.


Рио де Жанейро е вторият по големина град на Бразилия и трети в Южна Америка с население над 15 милиона души (преброяване на населението, 2010 г.) и площ от 1.255,3 кm2. Рио де Жанейро е туристическа и културна столица не само на Бразилия, но и в Южна Америка като цяло. Освен това, Рио де Жанейро, е крупен индустриален и търговски център и един от най-големите пристанищни градове в Латинска Америка. Днес градът живее наистина международен живот, тук се провеждат важни международни политически и спортни събития.


Рио де Жанейро има пейзажи с изключителна красота. Планини и хълмове с най-разнообразни форми в унисон с морски пейзажи на Атлантическия океан. В Рио-де-Жанейро се намира най-големият в света тропическа гора вътре в града - гората Тижука. Екорегионът, в който се намира град Рио де Жанейро, се нарича Атлантическата гора (Mata Atlântica), която притежава уникална флора и фауна.

Градът е разделен на 4 зони (области). Южна (най-богата и туристическа), Централна (или Централна област - бизнес и историческия център на града), Северна (размирна и бедна, голямата част от територията и заемат бурдеи и цели бурдейни комплекси ) и Западна.


Климатът е тропически, горещ и влажен. Средната температура през година е 22ºС. Лятото в Рио де Жанейро продължава от декември до март. Средната температура през лятото е 33ºС. Тези месеци са период на най-голям наплив от туристи. Зимата в Рио де Жанейро продължава от юни до август. През зимата температурата през деня обикновено варира от 20 ºС до 30 ºС, а през нощта може да падне до 15ºС. За зимата са характерни мъгли в града, както и бури, предружени със силно вълнение в морето.Най-известното и посещавано от туристите е езерото Рио де Жанейро - Лагоа Родригу де Фрейтас. То се намира в Южната зона на града. От центъра на това езеро се открива един от най-красивите изгледи на града и на статуята на Христос. В Западната зона, в районите Барра и Рекрейо, също има красиви езера - Тижука, Жакарепагуа и Марапенди.
Рио де Жанейро е един от най-красивите градове. В Бразилия Рио де Жанейро го наричат “Чудесния град (Cidade Maravilhosa).