Екскурзии в Индонезия

Индонезия
Вижте по-голяма картаИндонезия - най-голямата островна страна в света и най-голямата страна в югоизточна Азия. Това е тайнствено място, където ще намерите всичко необходимо за една прекрасна и вълнуваща почивка: мек тропически климат и запазена природа, глухи села, където начина на живот не се е променил през последните векове, плажове с фин бял пясък и кристално чисти води, луксозни хотели,
потънали в зеленина градини. Почивка в Индонезия - тук човек може да се почувства едновременно в няколко епохи. Тук са запазени древни обреди и ритуали, на някои острови живеят племена, езиците на които все още не са изследвани от учените. Природата на Индонезия е удивително разнообразна . Тук можете да намерите непроходими джунгли и величествени планини, красиви лагуни и идеалните плажове. Обикновено Индонезия посещава от „опитни” туристи и пътешественици, които не за първи път посещават екзотични страни от юго-източна Азия, а сега се стремят към нещо още по-голямо и екзотично. Индонезия не разочарова дори и такива туристи.


Бали.
Основният туристически център на Индонезия е остров Бали.
Бали (Bali) е остров в Малайския архипелаг, в групата на Малките Зондски острови, в състава на държавата Индонезия. Малките Зондски острови са група острови в южната и югоизточната част на Малайският архипелаг в Югоизточна Азия. Групата обхваща островите на изток от о-в Ява, които се редуват в тази посока като броеница. Остров Бали се обмива на юг от Индийския океан, на север от Балийско море. От запад е отделен от остров Ява с Балийския пролив, а от изток с Ломбокския пролив между остров Бали и о-в Ломбок. Площта на острова е 5,6 хиляди км.кв., дължината му е 147 км от изток на запад и 80 км от север на юг.


За любителите на активната почивка, тук също има какво да правят: цели поколения сърфисти са израснали на бреговете на Индонезия. Много водолазни центрове, пътувания с яхта, пешеходни разходки в планината, сафари ще разнообразят почивката и на най-взискателните туристи.


Най прочутите курорти на остров Бали са:

Джимбаран
Джимбаран - най-елитен курорт на Бали. Отлични хотели, бели плажове, топло море и привлича много туристи от цял свят. Пажът е с вълни подходящи за начинаещи сърфисти, а също за наблюдение на колоритната флотилия от рибарски лодки с разноцветни платна, отправящи се на утринен или вечерен риболов.

Кута
Кута – също е отлично място за практикуване на сърфинг с изобилие от развлечения за младежки компании при сравнително ниските цени. Това е и единственото място на крайбрежието, където вълните се разбиват в златистит фин пясък, вместо в коралови рифове. Плажът е любим както на туристите, така и на местните жители. Хората обикновено предпочитат хотелите на брега, за да могат да се наслаждават на спокойствие на океана още в ранните часове на утрото, преди брегът да бъде превзет от плажуващите. Всеки посетител на Кута не просто ще си почива блажено под слънцето, но ще намери разнообразни развлечения – от сърфинг до пазаруване, интересни магазинчета и кафенета, възстановителен масаж и съзерцание на зрелищния залез с напитка в ръка.

Нуса Дуа
Нуса Дуа - най-популярният курорт на Бали е разположен на полуостров Букитт. това е най-модерният курорт за туристи с високи изисквания и възможности на източния край на полуостров Букит. Хотелски комплекси с възхитителни градини, игрища за голф, галерии, бутици и прелестни заливи. Единственото неудобство е свързано със силното колебание на приливите и отливите. Почивката в Нуса Дуа винаги е приказна, тук са и първите клубове на остров Бали, които предлагат програмата All Inclusive.

На Санур
На Санур - един от най - известните курорти, подходящи за спокоен отдих с красива природа, топло море и невероятно красиви пейзажи.

По време на почивката за туристите се организират екскурзии до: Гората на маймуните Bukit Sari; Планината и езерото Батур - Gunung Batur, Danau Batur , Планината Агунг, Планината Батукару и др. или до градовете:

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa - тих град с разположени по протежение на крайбрежието, характерен с отличните си хотели.

Убуд
Убуд - стария град смятан за център на художествените занаяти и изкуствата в Бали. Ще бъдете заобиколени от най-красивите пейзажи, за които само можете да си представите. Ако сте любители на забележителности можете да посетите: храмовете Перу Улан Дануа,
древния град Амлапура, пещерата на Слона или Гаджа, резервата Бали Барат, храма на Майката на Бали, храма Братан в Бедугул, храма на Кралското семейство Ayun Менгвил , храма Бесаких, храма Улувату, гората на маймуните парка на слоновете, вулкана Кинтамани и други.