Екскурзии в Бенилюкс

ХОЛАНДИЯВижте по-голяма картаХоландия - това е уникална страна с многолика и разнообразна култура .Това е не само родното място на кашкавала и най-голямата в света колекция от лалета, страна, изповядваща свобода на нравите и свободата Това е още страна на музеите и картинните галерии, страна на зашеметяващата красота на канали и величието на архитектурата. Всеки турист си избира по душа какво да посети, изхождайки от своите интереси и предпочитания.


На туристите днес се предлагат всички видове обиколки на Холандия. Като цяло, всички турове включват посещения на много градове и интересни места, защото Холандия е не само Амстердам и не само квартала на червените фенери. Когато отидете в Амстердам, не пропускайте да посетите музея на Ван Гог, в който са събирани не само неговите платната, но и работите на майстори, които са допринесли за цялото му творчество. Ще получите огромно удоволствие, като се запознаете не както с известните му работи, така и с тези който са от началото на творчеството му. Едно от прекрасните за туристите места в Амстердам това е района „Йордан”. Посещението на този район ще ви обогати с впечатления от Стария свят в Европа. Вековната архитектура ще Ви очарова със своята красота и величие, а буйната красива и разнообразна растителност, ще даде усещане за приказка. Канали, магазини, кафенета - тази част на града, малцина ще остави безразлични. Ако с вас пътуват деца, не пропускайте зоологическата градина на Амстердам. Децата с радост ще открият за себе си света на пеперудите, влечугите и други екзотични животни. В големия аквариум също ще се впечатлят не само децата, но и Вие от разнообразието на екзотични риби и на рядко срещани обитатели на моретата и океаните. Тук си заслужава да посетите градския музей - музей на бирата и сиренето, плаващия пазар за цветя, с удоволствие ще поскитате по големите пазари и магазинчета за да си купите за Вас и вашите близки сувенири за спомен. Най-важното, не забравяйте да си запазите силите и парите защото Ви чакат още нови градове и впечатления.

Маса градове и провинции като: - Утрехт и Флеволанд, Хага и Гелдерланд, ще Ви предложат още много нови и незабравими преживявания. Тук можете да научите много нови и интересни неща. Едно от най-ярките места, -Ротердам. Почти напълно унищожен по време на войната , той е възкръснал от руините, и сега не представлява холандския стил, а е град с модерна архитектура, огромни търговски центрове, маса престижни места за забавление, така, че ще поискате да останете тук завинаги, или поне колкото се може по-дълго да се забави заминаването от този град, град на бъдещето.

Културният живот в града също е много разнообразен и интересен - музеи на изкуствата, картинни галерии и театри. Нощния живот ще ви разтресе с разнообразните си забавления, клубове и дискотеки, който привличат туристите с ярките си светлини и пленителна музика, който са отворени от сутрин до здрач и предвещават океан от впечатления.

Холандия ще остави не само положителни впечатления, но ще бъдете в състояние да усетите себе си истински щастлив, важното е, да се отнасяте с уважение към страната и нейните жители, тяхната култура и възгледи. Връщайки се у дома, не забравяйте за тези, които са били лишени от това вълшебно пътуване. Зарадвайте близките и приятелите си с приятни подаръци. Това могат да бъдат налъми (дървени обувки), луковици от чудните лалета, холандски кашкавал, местни алкохолни напитки, а също така шоколад, приготвен ръчно, конкуренция на който никой не може да направи.
Важното е, нека пътуването до Холандия да Ви подари един истински празник, съпътстван с ярки емоции и впечатления!

БЕЛГИЯ


Белгия - страна на контрастите, където ще намерят за себе си забавление, както любителите на екстремните почивки, така и феновете на тихата и уютна обстановка.
Страна на проспериращата буржоазия, страна с гъста бира, изтънчен шоколад - това е естествено Белгия. Местните жители се характеризират с трепетна отдаденост на семейството си и нежеланието да се намесват в работите на другите. Белгия се образувала от германската Фландрия и келтско-латинската Валония, което повлияло в голяма степен върху езика и културата. В Белгия много исторически паметници и забележителности, които си струва да посетите.
Ако искате да видите известния университет и старинна пивоварна, това можете да направите в град Лювен, който се намира на няколко километра от Брюксел.

Непременно посетете солените блата Цвин, пясъчните дюни, Северно море с неговите обитатели. Струва си да прекарате част от времето си в Музея на изящните изкуства, който се намира в Гент, тъй като в колекцията му има работи на фламандските примитивисти и прекрасни работи на Иероним Босх.


Отивайки в най-посещаваният град на Белгия, Брюксел, обезателно посетете музеите с огромна колекция от произведения на изкуството, а издигайки се по 366 стъпала на централната кула, ще можете да видите пейзаж, който улавя духа и кара сърцето да бие по-бързо. Множеството исторически забележителности в Белгия просто, като магнит, привличат туристите. Ако сте любител на активната почивка следва да отидете в Арден - най-доброто място в страната, предназначено за активни хора. Там могат да се карат ски през зимата, а през лятото - планинско колоездене.