Екскурзии в Перу

ПЕРУ
Вижте по-голяма карта
Перу – страна на легендите. Империя, която е била най-могъщата, най голямата и най-гъсто населената от всички някога съществуващи индиански империи. Перу справедливо се смята за исторически център на Южна Америка. Нейната самобитност и загадъчност еднакво очарова както историците, така и археолозите, антрополозите, зоолозите и неуморимите туристи.


Перу често се нарича „земя на инките”. Това е най-известната от доколумбовите култури, която е оставила лед себе си загадъчния град Мачу-Пикчу и величествените археологически разкопки на долината Куско.

Както е известно, инките са били последното звено в многочислените сменящи се една с друга цивилизации, който са ”разцъфтявали” и изчезвали на територията на Перу.


Културата „Наска”, например, знаменита с тайнствените си рисунки в пустинята, които могат да се видят само от височината на птичи полет. Вие можете да посетите плаващите острови от тръстика на езерото Титикака, където и до днес в тръстикови колиби живеят индианците от племето Аймара.

Пътешествие по джунглите на Амазония, екскурзия в долината на вулканите и Колкинския каньон, посещение на град Чан-Чан в пустинята – всички тези незабравими приключения Ви очакват в Перу.