Екскурзии в Аржентина

АРЖЕНТИНА
предлага се екскурзия "Бразилия- Аржентина" (виж по долу)
Вижте по-голяма карта
Аржентина е втората по големина държава в Южна Америка. Тази огромна държава с великолепни природни пейзажи с право се смята за едно от най-живописните кътчета на света. Аржентина - това са най-високите планини, с отлични ски курорти, плодородни равнини, буйни гори, много километри плажове, най-красивите градове с много исторически и културни забележителности и, разбира се, родното място на тангото.

Най-популярната туристическа дестинация в Аржентина се смята град Сан Карлос де Барилоче (или просто Барилоче). Той се намира в защитена зона на брега на живописното езерото Науел-Уапи в подножието на Андите. Особено привлекателен курорт за любителите на активния отдих (отлични ски писти, риболов, лов, голф, преходи и др.). Сред местните забележителности си заслужава да видите катедрала La Catedral de Bariloche, музей на Патагония, Общината, изложбената зала (в сградата бившата поща), паметника на Хулио Рок, параклиса Сан Едуардо, Темпо Майор и Ел Сентро Сивико. За туристите също ще бъде интересно да се посетят такива градове като Кордоба, Салта, Мендоса, Мар дел Плата и Ушуайа. Най-големият и интересен морски курорт се счита Мирамар.

Аржентина е известена със своите уникални природни пейзажи. Значителна част от страната е заета от национални паркове и резервати, много от които са под закрилата на ЮНЕСКО. Най-впечатляващ е Националният парк Игуасу, разположен на границата с Бразилия и Парагвай. Водопадът Игуасу –комплекс от почти 300 отделни водопади - по право се смята за един от най-красивите водопади в света. Също така известни като защитени територии са: парк Исчигуаласто (Лунната долина), Национален парк Los Glaciares и неговия прочут ледник Перито-Морено, Национален парк Талампайа и Национален парк Nahuel-Уапи. Струва си да посетите и такива места като пещери Cueva de las Manos («Пещерата на ръцете»), на езерото Трафул и Сан Мартин, солникът Салинас Grandes, Мост на инките и Пунта Томбо (най-голямата колония от Магеланови пингвини в света).


Буенос Айрос


Буенос Айрос е един от най-големите градове в света, както и най-елегантният и бизнес град в Южна Америка. Въпреки бурното модерно застрояване и бързата надпревара с времето, тук са запазени старите традиции и очарователни кътчета. Той възхищава със своята атмосфера, колоритността на всичко, което Ви заобикаля, сърдечността на хора и богатия избор от възможности по отношение на развлечения и правене на бизнес. Буенос Айрес едновременно е близък до своето провинциално обкръжение и е най-космополитния град на Южна Америка.

От архитектурните забележителности на Буенос Айрес заслужават внимание президентския дворец, сградата на парламента и операта. Говори се, че тази зала по акустиката отстъпва само миланската и нюйоркската опера.

Естествено, че столицата е културен и научен център на страната. Тук са съсредоточени Академиите на литературата, изящните изкуства, точни физически и природни науки, Националната академия по правни науки, география, медицина, Историческият музей, Музеят за декоративно изкуство, съвременно изкуство, и още голям брой музеи, театри и кина.

В столицата на Аржентина се намира най-широката улица в света - булевард 9-ти юли с десетина ленти за движение в двете посоки, на който е разположен 67-метровия обелиск - символ на града. Тази улица е известна и със своите градини, паркове, зоологическа и ботаническа градина.


Като най-интересни места и явления на Буенос Айрес туристите отбелязват Реколету, Палермо, където можете да се отпуснете и възхищавате на паметниците на древността, на един от най-старите квартали - Ла Бока и на историческа зона на столицата San Telmo. В последно време популярни станаха Пуерто Мадеро е реновирания в пристанището на Буенос Айрес комплекс на старите докове, които са се превърнали в едни от най-престижните в града офиси, клубове, кафенета и ресторанти.


Вечер на тангото в Буенос Айрес – това е главната атракция за туристите. Тангото - това е символ на Буенос Айрес. Футболът в Буенос Айрес се отваря за туристите под формата на тениски и други принадлежности, свързана с националния отбор и популярните клубове.