Екскурзии в Япония

ЯПОНИЯВижте по-голяма карта


Япония е страна със свой свят и невероятна история, така, че да я разбере човек, не е толкова просто. Страната добре съчетава в себе си традициите, които се спазват в продължение на векове и бързите темпове на развитие на високите технологии. За Япония много се говори, но в действителност за тази страна е известно малко.
Повечето туристи даже не могат да си изберат място до което биха искали да пътуват и какво най-много биха желали да видят. Япония съчетава в себе си огромно културно - историческо богатство с красотата на природата. Винаги когато отидете в тази страна можете да изберете сами място, което бихте искали да посетите. Всеки турист ще намери тук нещо ново за себе си и ще му се отворят нови върхове на мирогледа за културата и традиции на тази страна .


Токио
е най - големият град в Япония, който е основан в средата на XV век по образ и подобие на античната китайска столица Сиан. Токио е впечатляващ азиатски мегаполис, в който изненадващо се съчетават древните традиции с модерните технологии. Токио е съхранил до днес множество древни сгради и храмове, които му придават особен чар.

За център на съвременния град се смята величествения Императорски дворец, заобиколен от всички страни с паркове. Също така си заслужава да посетите храма Tosegu, националния Музей на Науката с великолепни виртуални експозиции, а също и най големия парк в Токио – Йойоги.


Киото
е древната столица на Япония. Той е основан още през VIII век. Този необичайно топъл и романтичен град, наричан още «градът на хилядите храмове», защото тук са разположени над 2 хиляди храма, 17 от които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Уникалност и невероятно очарование на града придава хармонията на всички негови сгради, отлично съчетани с околния пейзаж. Старинните храмове и дворци сякаш израстват от езерата и хълмовете, с което подчертават естествената красота на пейзажа. За най голяма забележителност на този провинциален град се смятат храмовете Киемидзу. Тук интерес представляват: Златния и Сребърния павилиони, алпинеума при храма Реандзи, както и стария императорски дворец Госе.

Нара
От град Киото на един час път с кола се намира основния будистки център Нара - столицата на Япония през осми век. В този град се намира известният храм «Големия Буда». Той е най-големият по големина храм от дърво. Туристите от цял свят се тълпят в град Нара, за да видят голямата дървена статуя на Буда. В този невероятен по своята красота град е разположен парк с елени. Тези животни тук са толкова опитомени, че всеки може да ги докосне и им даде храна. В Япония за туристите са отворени всички възможности. Има прекрасна възможност за съчетаване на почивка на плажа с огромно количество екскурзионни програми , като например, „почивка в Япония на море» в курорта Атами. Японските екскурзоводи с техните прекрасни екскурзионни програми ще Ви покажат Токио и много други туристически забележителности. Интересна за туристите е програмата « Загадки и мистерии на остров Йонагуни». Тук ще видите останките от изгубения храм и пирамидата, откриването на които предизвикват много спорове и до днес за произхода на човешкия род. Екскурзията в Япония ще ви накара да погледнете на света с други очи, ще станете по-душевно извисени, мъдри, за вас ще се отворят тайните на древните цивилизации, както и ще се запознаете с историята и културата на древна Япония. И всеки турист , естествено, ще радва живописната и невероятно красива природа, тишината и японската благосклонност.

Йокохама.
На 32 км от Токио е град Йокохама. В миналото той многократно е унищожаван почти изцяло от земетресения, но днес това е най-голямото пристанище на Япония. Йокохама е един райски кът, богат на култура, подкрепена от националните традиции. Градът поразява с величието на ултра-модерна архитектура и бурния всекидневен живот. Йокохама е един Музей под открито небе , където са събрани традиционните дървени съоръжения, храмове и дори жилищни сгради.

Осака
Осака - това е градът символ на Япония. Днес в Осака ще видите шедьовъра на инженерното изкуство - международното летище Кансаи, което е построено на изкуствено създаден остров и е свързано с брега с мост с дължина 4 км. Планетариумът на град Осака е с най-големия купол в света.Хирошима
Първата атомна бомба пада в Хирошима на 6 Август 1945г. Унищожителната мощ на бомбата унищожава всичко наоколо с радиус от 2км. След войната са положени огромни усилия градът да бъде възстановен и предсказанията, че ще остане безлюден не се сбъдват. В центъра на града е построен голям парк с име, което да рефлектира на преродения град - Парк на мира (Peace Memorial Park).


Окинава
Окинава е най-южната точка на Япония, състояща се от няколко дузини малки острови. В Окинава е и един от най-големите и впечатляващи аквариуми. Островите Яеяма са с перфектна тропическа атмосфера и провинциален живот. Те са популярна дестинация за тези, които искат да избягат от натовареното ежедневие. Този малък рай предлага плажове, гмуркане и релаксация. Най-населения остров от веригата е Ишигаки, който служи и за отправна точка. Другите острови са, покритият с джунгла о-в Ириомоте и о-в Такетоми, известен с красивото си запазено традиционно Рюкю селище.


Освен със съвременни технологии и висок стандарт на живот, Япония може да се похвали с изключително красива природа и интересна архитектура. Множество невероятни храмове и крепости са разположени по цялата територия на страната.
Днес те са над 50, разположени както в планините, така и в низините, като много от тях са запазили първоначалния си вид, а някой са възстановени и реставрирани.