Екскурзии в Малта

МАЛТА
Вижте по-голяма карта
Малта е разположена върху два малки острова - Малта и Гозо. Към територията на Малта се отнасят също така и няколко по-малки острова. Някои от тях са напълно необитаеми, а други представляват не многолюдни частни земи.


Mалта е подходяща за целогодишен отдих, защото там почти винаги грее слънце. Водата в морето е с изненадваща чистота и е кристално прозрачна. През дебелината на водния слой можете много дълго с упоение да разглеждате морските обитатели: риби, морски таралежи, медузи и др.
Феновете на златисто-кафявия тен ще оценят удобните топли камъни, на които можете да изложете своето тяло на слънчевите лъчи. На всички известни плажове в Малта има душ кабини и детски площадки, а на територията на хотелите, естествено и басейни.

Уникалността на Малта не е само в красота и хармоничността на природните пейзажи, но и в невероятната смесица на много култури, който се срещат на всяка крачка. През вековете Малта е била под властта на много империи. За богатото историческото минало на тази страна красноречиво свидетелства местната архитектура и множеството забележителности на Малта. Може дълго да се скитатe по тесни криви улички на старата столица Мдина и безкрайно да се наслаждавате на неповторима историческа атмосфера.


Притегателна магическа сила имат първобитните съоръжения, построени в чест на богинята-майка. Древения Малтийски храм Hypogeum, интересен с това, че обект на поклонение в него са били не боговете или живи светини, а мъртвите.От забележителностите,
които туристите посещават в Малта трябва да споменем: Дворецът на Великия магистър на малтийския орден(1570-1580 г), фортовете Св. Елмо, Рикасоли, Saint-Ange-де-Birgu и Сейнт Анджело, Арсенала на малтийския орден, двореца Паризио (сега министерство на външните работи на страната), дворецът на Кастилия, Адмиралтейството, катедралата " Свети Йоан " (1573 г.), църквата на Корабокрушението " Св. Павел " (1629 г.), църквата Дева Мария Победителка (1565 г.), църквата Сан Паола-де-Tarxien, Военния музей във форт Св. Елмо, ботаническата градина Арготти (XVII век), градините на Сан Maisons, Сан Филип (във Флориане), църквата " Св. Лоренцо", Дворецът на инквизитора, катедралата " Св. Павел (1575 г.), Главната порта на старата Мдина, Гръцката врата и много други.


Едни от най посещаваните курорти в Малта са:
Сейнт Джулианс (St.Julians) – тук има много хотели по крайбрежието на топлото море, който предлагат разнообразна почивка за всеки вкус и портфейл. Марсаскала (Marsascala) - град, разположен в живописен залив, подходящ за спокойна семейна почивка. Mellieha (Mellieha) – тук е най-големия пясъчен плаж на Малта. Подходящ е за любителите на почивка сред природата. Гозо - голям курорт с развита инфраструктура, красиви плажове и топло море.


Нищо така не допринася за появата на апетит, както морския въздух на Малта. Така че, никой да не се изненадва от гигантските порции, който Ви носят сервитьорите в крайбрежните ресторанти. Основа на малтийската кухня са зеленчуците и морските дарове. Омари, риба-меч, скариди, риба тон, са редовните менюта в ресторантите.


Традиционните малтийски народни занаяти са ръчното шиене и изработване на изделия от цветно стъкло. Затова сувенирната продукция, която можете да купите тук е: ръчно изработени шалове и покривки за маса, тъкани чадъри с бродерия, местни керамични и стъклени изделия, малтийски кръстове от различни материали.