Почивки на Малдиви

МАЛДИВСКИ ОСТРОВИВижте по-голяма карта
Малдивите са островна държава в Индийския океан, състояща се от група атоли, намиращи се на югозапад от Индия на около 700км югозападно от Шри Ланка. Това е най-малката азиатска държава и по население, и по територия. Най-високата им точка е 2,3 метра над морското равнище, а средната им височина е 1,5м. Всички острови са обрасли с гъсти палмови гори, като на всеки

екваториалното слънцето щедро дарява своята топлината.Тук всичко е като в приказка: уединени лагуни, бели пясъчни плажове, топъл океан, в който живеят в изобилие фантастични цветни рибки.

Малдивите са почти напълно непознати до 1970-те. Туризмът представлява около 30% от брутния вътрешен продукт и е основната причина за развитието на икономиката на тази страна и създаването на работни места. Първият курортен комплекс отваря врати през 1972 година.
През тази година се бележи началото на прехвърляне на тежестта на икономиката от риболова към туризма. Днес страната има 89 курортни комплекса с капацитет от 17 000 легла за 600 000 туристи, които ежегодно посещават Малдивите. Те са предпочитано място заради сравнително умерения климат, чистата синя вода, белите пясъчни ивици, възможността за практикуване на водни спортове целогодишно и заради изключително интересния и богат подводен свят.


Цивилизацията е далеч от Малдивите, но тук туризмът е широко развит. Все повече любители на девствената екзотична природа и добре организираната почивка идват тук всяка година. В същото време Малдивските курорти предлагат на своите гости обслужване на най високо ниво.


Малдивите са едно от най-добрите места в света за гмуркане. Тук има всичко: необитаеми острови, топли и кристално чисти води с прекрасна видимост, понякога надвишаваща 50 м, огромно количество коралови рифове и многообразие от морски обитатели. На Малдивските курорти има центрове за подводно плуване, където професионални инструктори, говорещи на основните европейски езици, провеждат курсове за начинаещи и гмуркане за опитни леководолази. Не по-малко е разпространено и плуването с маска и шнорхел.

Екскурзии

На желаещите се предлагат екскурзии до: столицата Мале, до рибарски селища, екскурзии до необитаеми острови на половин ден или на цял ден с пикник на плажа, риболов сутрин или вечер, фото-полети с хидроплан и много други. Всички екскурзии се организират от хотелите , така, че стойността може да варира в зависимост от нивото на хотела. Резервация за екскурзии се осъществява при пристигането Ви в хотела.
Видовете екскурзии на всеки хотел се различават, което е в зависимост от местоположението на острова. Провеждането на някой от екскурзиите, зависи от метеорологичните условия и набирането на група.

Обиколката на островите / Island Hopping (1/2 ден или цял ден) - обикновено включва посещение на четири острова: 2 съседни на хотела острова, рибарско селище и пустинен остров.

Екскурзия до Мале (Male Hopping) – екскурзоводът ще Ви разкаже историята на Малдивските острови. Ще видите двореца на Султана, джамията, рибния пазар.Екскурзия до необитаем остров с пикник - лодка- тип „дони” ще Ви отведе на необитаем остров, където ще имате възможност да останете насаме с природата. Тук ще Ви предложат едно незабравимо потапяне в подводния свят -екскурзия с подводница.

SPA
това е един от най-сигурните показатели за . Ако сте изморени и искате да се възстановите, тук най-добрите оздравително - масажни центрове ще Ви предложат разнообразие от интензивна програма за релаксация, облекчаване на стреса и козметични грижи за лицето и тялото с помощта на термални извори и лечебни минерални води. Повечето процедури са просто уникални и извършват въз основа на древни рецепти от този край на света. Ще получите истинско удоволствие от енергетиката на океанската вода, положителните ефекти от калните бани, водорасли и билки, нежността на етерични масла, смесени с кристално чистия въздух на островите и съвременен комфорт на обслужване.