Екскурзии в Япония

Екскурзия: Алената есен в Япония Токио - Йокохама – Камакура - Никко — Фуджи – Киото – Нара
цена от:
2780 $
11 дни / 9 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Алената есен в Япония

Токио — Йокохама – Камакура - Никко — Фуджи – Киото – Арасияма-Удзи-Нара

Есента
е периода в който японските паркове и градини избухват в алени цветове на кленове Момидзе и на уникална цъфтяща зимна сакура, приятните температури, сезонни специалитети и фестивали дават допълнителен стимул да посетите страната в края на октомври - средата на ноември.

11 дни/ 9 нощувки и 7 екскурзии включени в цената, 2 нощувки в Киото

Дати на гарантирани групови турове с обслужване на руски език:

2019г.: 25, 27 и 31 октомври; 3, и 7 ноември.

1 ден
Полет за Токио.

2 ден
Пристигане на летище Нарита в Токио. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер до хотела, настаняване в хотела след 15.00ч. Свободно време. Нощувка в Токио.
3 ден
Токио
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Токио - град на героична самурайска история и най-новите технологии, променили живота на хората в целия свят, тук се преплитат съвременна и древна архитектура. Възможността да се насладите на невероятно красива гледка от цъфтяща зимната сакура окръжена от алените листа на кленови. Посещение на модерния район Синдзюку, планирано е изкачване на покрива на административната сграда, където от височина 204 м се открива панорамен изглед към Токио, Разглежда се централния токийски квартал Гинза. Символ на Гиндза е построеното през 1894г здание на универмага Вако с часовниковата кула; сградата на националния театър Кабуки. Посещение на шинтоистския храм Меджи дзингу, мястото, където е погребан император Меджи – основател на съвременната Япония. Тук желаещите могат да променят съдбата си с помощта на тайнствено синтоиско гадаене в храма. Изкачване на покрива на административната сграда, където от височина 204 м се открива панорамен изглед към Токио, а при хубаво време се вижда Вершина на планина Фуджи. Разглеждане на площада и градините пред Императорския дворец с руините на стария Едо замък - оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град;
Екскурзия Машина на времето в Токио-така се нарича екскурзия из футуристичния изкуствен остров Одайба, където голяма част от морето е присъединена към сушата. Тук са паркът на влюбените, умалената статуя на свободата, Виенското колело, сградата на Фуджи ТВ, моста на дъгата, който свързва залива със сушата. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Посещение на воден комплекс Легенди за Едо с национални термални източници Онсен (2 часа и половина). В комплекса създаден квартал от Едо (така се казваше Токио от средата на 19 век) Посетители се преобличат в кимано. На уличките на Едо можете да купите сувенири, да опитате суши, да направите снимка с нинджа да посетите предсказател. Запознанство с японка кухня и японска бира в комплекса. Самостоятелно връщане в хотела с безплатен шатъл-бъс. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане вечеря с круиз из токийски залив цена от 120 USD на човек. Нощувка.
4 ден
Токио.
Закуска в хотела. Екскурзия с автобус до свещената планина Фуджи (3 776 м. — най-високата планина в Япония). Тя се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км от изток на запад и от север на юг. От 250години Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и през различните сезони са я превърнали в обект за съзерцание на художници и поети и символ на Япония). При благоприятни климатични условия изкачване до 5 станция на планината Фуджи с автобус . Тази станция се намира на височина 2305м над морска височина с прекрасен изглед към околностите с прекрасен изглед към околностите. Посещение на 18-те самурайски къщи – минко, със сламените покриви, запознанство с бита на средновековна Япония. Тук има възможност за преобличане в дрехите на самураи и гейши за да се направят снимки на фона на старинни традиционни къщи. Посещение на винарна, дегустация на вино. Обяд по време на обиколката. Връщане в хотела. Нощувка в Токио.
5 ден
Токио- Камакура - Йокохама – Токио.
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия с включен обяд до градовете Камакура и Йокохама. Камакура, една от древните столици на Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук се намира лятна резиденция на императора и вили на известни политици, известни деятели на култура и изкуство. В центъра на града се намира най-големия шинтоиски храм - Тсуругаока Хачиманджу – посветен на Хачиман – главният бог за фамилията шогун Минамото и за самураите. В основната зала има музей, в който се пазят саби, документи и маски. В пещерата на шинтоиско светилище Дзени Араи Нентен по предание има магически паричен извор, в който, ако натопите монети от Вашето портмоне, то парите в него никога няма да свършват. Отпътуване за Йокохама, – третият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, минаване през моста Bay Bridge дълъг – 860м. Насочвате се към красивата градина Санкейен. Разглеждане на ландшафтна градина построена през 1906г. Връщане в Токио. Нощувка.
6 ден
Токио
Закуска в хотела. Свободен ден в Токио или екскурзиi срещу доплащане по желание, градини и паркове на Токио, речен круиз по историческата част на Токио, посещение на новата Токийска телевизионна кула Tokyo Sky Tree и др. Нощувка.
7 ден
Токио-Киото
Закуска. Напускане на хотела с багажа. Трансфер до жп гарата. Пътуване с влак-стрела Шинкансен до Киото (2,5 часа). Киото. (втората столица на Япония в продължение на 1100 години (794-1868 г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции).
Екскурзия до историческия резерват Арасиама в покрайнините на Киото (10.00 - 17.00).
Възприетите от поетите и художниците класическата градина на Соген и храмовия комплекс на Небесния дракон. Поразителна с цветовете по всяко време на годината градината Соген е създадена преди седем века от великия майстор на Дзен – Мусо Сосеки. Храмът на дракона е основан през 1339 г. от шогун Ашикага Такауид в памет на императора Го Даиго. В живописна бамбукова гора има множество малки магазини с оригинални сувенири и продукти на местните занаятчии се правят с използването на бамбук, ресторанти и кафенета с традиционна стара и модерна японска кухня. Настаняване в хотела в Киото. Нощувка
8 ден
Киото-Нара-Удзи
Закуска в хотела. Екскурзия до древната столица Нара – първата столица на страната (8 век), люлка на японската култура. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Най-напред ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града и страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 8 век (752 г.), най-голямата дървена сграда в света и дом на Големия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, която е висока 16 метра, изработена е от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Именно Тодайджи е причината столицата да бъде преместена от Нара заради огромното влияние, което са имали будистките монаси. Обяд в ресторанта на със стара японска кухня, ястия, които ще пробвате тук някога сервираха на японски императори от епохата на столица Нара. Посещение на древен град Удзи. Участие в традиционна чайна церемония. Разглеждане на Фушими Инари Тайша е най-важното от 32,000-те хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. Разходка из квартала на гейшите. Нощувка.
9 ден
Киото-Токио
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Киото - старата столица на Япония в течение на 1100 години (794-1868 г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции. Обяд с ястия от японска кухня в тематичен ресторант - Дома на Нинзя.
Замъкът Ниджо – резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е започнал през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун, управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и демонстрираща неограничената власт на шогуна. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в съвременна епоха. Към тези зали се отива по уникалния пеещ под, проектиран така, че когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици.
Храма на Златния павилион Кинкакуджи e проектиран като вила на благородник. През 1394 г. вторият ѝ собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион (последните два етажа на сградата са покрити със златни листи), създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. Храмът Рюанджи, прочут със своята малка каменна градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станал символ на същността на дзен принципите за красотата на природата. Това е най-важната дзен градина в Япония. Следват шоу с кимоно. Трансфер до град Токио с влак шинкансен /2 часа и половина/. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в Токио. Нощувка.
10 ден
Токио - Никко-Нарита
Закуска в хотела. Екскурзия в град Никко. Обяд по време на екскурзията.
Никко, разположен на около 140км. северно от Токио в провинция Канто. След около 2ч30м пристигаме в Националния парк Никко, известен с мавзолея Тошогу Шрайн, най-великолепният храмов комплекс в Япония, посветен на първия шогун Токугава Йеясу, чийто клан управлявал страната цели 250г. до 1868г. Никко е бил център на шинтоизма и будизма, които в определени моменти са съществували паралелно и са се допълвали. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш Никога не казвай Кикко /красиво/, преди да си видял Никко”. Посещение на комплекса, който се състои от над 12 постройки, разположени в красива гора и богато украсени с дърворезба и позлата, шинтоистки и будистки елементи. Ще видим 5-етажната пагода, разположена пред централния вход, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух зло", "Не видях зло", "Не разбрах зло" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон, шинтоисткото светилище, посветено на духа на Йеясу и още две важни исторически личности – Тойотоми Хидейоши и Минамото Йоритомо. Вдясно от централната зала е портата Сакашитамон, през която се минава, за да се изкачим до мавзолея на Токугава Йеясу. Върху тази порта е известната дърворезба на спящата котка.
Трансфер и настаняване в хотела в зона на летище Нарита. Нощувка.
11 ден
Закуска в хотела. Трансфер от хотела до летище Нарита за полет до България.

Цени на човек щатски долари*:
Категория на хотелите в стая с две легла доплащане за единична стая дете до 12г. с 2-ма възрастни
Хотели 3 * 2780 420 2380
Хотели 4 * 3230 700 2930
*Заплаща се в лева по курс продава за деня на Първа инвестиционна банка.

Цената включва:
 • 9 нощувки със закуски в хотели по избор в Токио, настаняване в двойна стая;
 • 7 обяда;
 • дегустация на вино;
 • 7 екскурзии с екскурзовод на руски език по програмата;
 • входни билети по програмата;
 • билет за влака-стрела Шинкансен Токио-Киото-Токио;
 • трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 30 000евро за лица до 70г.

Цената не включва:
 • самолетен билет и летищни такси, цена на самолетен от 650 евро;
 • настаняване в стая TWIN с две отделни легла срещу доплащане в хотел 3*- 110 USD, в хотел 4* - 120 USD на човек;
 • допълнителни екскурзии, заплащат се на място;
 • разходи от личен характер.


Забележки:
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Редът на екскурзиите зависи от деня на пристигане, броя на екскурзии и мероприятия се запазва.
 • За посещението на Япония не се изискват визи;
 • Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).


Необходими документи за пътуване международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/;