Екскурзии със самолет

Екскурзия до Япония: Япония — Бонзай Токио — Одайба – Фуджи - Киото — Никко — Нара
цена от:
2570 $
9 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Япония — групов тур Бонзай
9дни/7нощувки

Токио — Одайба – Фуджи - Киото — Никко — Нара
Дати на групови турове с обслужване на руски език: 2014г.: 6 юни; 23 юли; 27 август; 15 октомври; 24 ноември.Вижте по-голяма карта1 ден
Полет за Токио.
2 ден
Токио
Пристигане на летище Нарита. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер в Токио /~1,5 часа път/. Екскурзия до футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залия, към който води живописен Моста на дъгата. Посещение на воден комплекс Легенди за Едо с термални източници Онсен. Запознаване с японската кухня в комплекса. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.
3 ден
Токио
Закуска в хотела. Целодневна панорамна обиколка на Токио: разглежда се централния токийски квартал Гинза – наричат го парадна витрина на Токио. Символ на Гиндза е построената през 1894г сграда на търговски център - Вако с часовниковата кула, сградата на националния театър Кабука, изложбения център на автомобилната корпорация Нисан и галерия на перлинете изделия; площада и градините пред Императорския дворец - оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град; разходка в старинен квартал Асакуса. Главна забележителност тук е будиския храм Сенсодзи; посещение на Източен базар и централния квартал на електрониката – Акихабара; посещение на токийска рибна борса Цукидзи; самурайския парк Хамарикю. Обяд на шведска маса по време на екскурзията с дегустация на няколко сорта японско сливово саке - умесю и на редки сортове японски чай. Речен круиз из токийския залив около историческата част на Токио- от борда на кораба се откриват едни от най-красивите гледки към града. Свободно време. Нощувка.
4 ден
Токио-Фуджи
Закуска в хотела. Екскурзия до свещената планина Фуджи (3 776 м — най-високата планина в Япония. Тя се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км от изток на запад и от север на юг. От 250 г. Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и през различните сезони са я превърнали в обект за съзерцание на художници и поети и символ на Япония). Посещение на 18-те самурайки къщи – минко, със сламените покриви, запознанство с бита на средновековна Япония. Тук има възможност за преобличане в дрехите на самураи и гейши за да се направят снимки на фона на старинни традиционни къщи. Посещение на Ледената пещера, намираща се под планината Фуджи, разходка около езерото Кавагути, разглеждане на градината на камъните. Посещение на винарна, безплатна дегустация на вино. Обяд по време на обиколката. Връщане в хотела. Нощувка в Токио.
5 ден
Токио-Киото
Закуска. Напускане на хотела с багажа. Трансфер до жп гарата. Пътуване с влак-стрела Шинкансен до Киото (2,5 часа). Киото. (втората столица на Япония в течение на 1100 години (794-1868 г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции). Панорамна обиколка на Киото. Обяд по време на екскурзията-японска кухня. Посещение на храма Кинакуджи (Златният павилион), покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, той е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (14-16 в.). Първоначално проектиран като вила на благородник, вторият му собственик — третият шогун Йошимитцу Ашикага прави значителни подобрения и прекарва остатъка от живота си тук, далеч от светските дела. Разглеждането продължава с храма Рюанжи (известен още като Храма на мирния дракон), невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила каресансуи), бамбуковата горичка и парк Любовна луна, храм на чистата вода Киемидзу, който е наричан още Храм на влюбените. Следват шоу с кимоно. Трансфер до хотела. Нощувка.
6 ден
Киото
Закуска в хотела. Свободен ден. Срещу предварителна заявка и доплащане — екскурзия по желание в Хирошима или на остров Микимото и др. Нощувка.
7 ден
Киото-Нара-Токио
След закуска напускане на хотела и отпътуване до древната столица Нара (първата столица на Япония 8 век. – посещение на храма Касуга Тайся, парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма Касуга Шрайн и са една от най-големите атракции, най-голямата дървена статуя на Буда в храм Тодайджи (завършен през 752г.), храм Кофокудзи. Обяд по време на екскурзията-японска кухня. Трансфер до ж.п. гарата, връщане в Токио с влака. Нощувка.
8 ден
Токио-Камакура
Целодневна екскурзия /09.30ч.-17.30ч./ до град Камакура - една от древните столици на Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Обяд по време на екскурзията-японска кухня. Тук ще посетите символа на града – Великият Буда от Камакура, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма Хазедере Канон на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Ще посетите синтоиски храм - Тсуругаока Хачиманджу – посветено на Хачиман – главният бог за фамилията Минамото и за самураите. В основната зала има музей, в който се пазят саби, документи и маски. Разходка по улица Комати с многобройни сувенирни магазини. Връщане в Токио. Нощувка
9 ден
Закуска в хотела. Самостоятелен трансфер от хотела до летище Нарита с автобус /билет включен в цената/ за полет до България.

Цена на човек в стая с две легла: 2570USD*
в единична стая : 2895 USD
*Заплаща се в лева по курс продава за деня на ПИБ.

Цената включва:
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4*, 5 в Токио и 2 в Киото;
 • 5 обяда и 1 вечеря;
 • дегустация на японски вина, саке и редки видове чай;
 • всички екскурзии с обслужване на руски език по програмата;
 • входни билети по програмата;
 • билет за влака-стрела Шинкансен Токио-Киото-Токио;
 • трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000евро за лица до 70г.


Цената НЕ включва:
 • самолетен билет;
 • летищни такси;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходи от личен характер.

Забележки:

 • Необходими документи за пътуване международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/;
 • За посещението на Япония не се изискват визи;
 • Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).