Екскурзии в Перу

Екскурзия в Перу:История на Великата империя на инките - Лима - Куско - Мачу Пикчу - Пуно - Езерото Титикака - Колко - Наска
цена от:
2540 $
13 дни / 12 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
История на Великата империя на инките

Лима-Куско-Мачу Пикчу-Пуно-Езерото Титикака-каньон Колка-Арекипа-Паракас-Наска-Лима

13 дни/12 нощувки

Гарантирани турове с обслужване на руски или английски езици, дати на пристигане в Лима:

2019г.: 1, 15 и 25 юни; 5, 10 и 24 юли; 1, 15 и 30 август; 5 и 20 септември; 1, 15 и 25 октомври; 1, 15, 20 и 30 ноември; 5, 10 и 28 декември.

П Р О Г Р А М А

1 ден

Лима
Кацане в Лима (154 м н.в.). Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 ден

Лима
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на колониална Лима (~3 часа) включва: централния площад, катедралата, президентския дворец, манастира Сан Франциско и Хуака Хуайамарка – център за поклонение на инките. Обиколката продължава в съвременните райони с красиви паркове, площади и улици, като Мирафлорес, където са съсредоточени търговията и нощния живот на града. Посещение на Парка на любовта с известните гигантски склуптури Двойка Андски любовници. По желание срещу доплащане 40 $ на човек посещение на музея на Златото. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Лима-Куско
Закуска. Трансфер до летището и полет до Куско (~1ч. път). Посрещане, настаняване в хотела.
Панорамна обиколка на Куско (3300 м н.в.) (~4часа) — столица на древната цивилизация инка, с посещение на архитектурните комплекси: крепостта Саксауаман, храма Кенко, крепостта Пука-Пукара и храма на водата Тамбомачай. Разглеждане на храма Кориканча (храма на слънцето). Нощувка.

4 ден
Куско-Мачу-Пикчу-Куско
Закуска. В 06.00ч. трансфер на ж.п. гара, отпътуване с влак до Агуас Калиентас (3ч. път) до Мачу Пикчу — изгубеният град на инките, със свещени сгради  и считан за най-силния енергиен център в Южна Америка. Разглеждане на руините на прочутата цитадела на инките, възникнала през 15 в. като тайно церемониално убежище и религиозен център: терасите, крепостната кула и известния слънчев часовник. Обяд — национална кухня. Отпътуване с влак за Куско. Трансфер до хотела. Нощувка.

5 ден
Куско
Закуска. Целодневна екскурзия из Свещената долина: посещение на колоритния пазар на Писак, където местното население излага своите произведения от керамика, килими, сувенири, сребро и кожа. Посещение на зоо център Ауанаканча, възможност за хранене на очарователни животни: лами, алпаки, уанако и викуни. Запознанство с процеса на боядисване на вълна. Обяд в ресторанта Типира с национална кухна. Разглеждане на археологическия комплекс Олантайтамбо. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден
Куско-Пуно
Закуска. Отпътуване с туристически автобус през Андите през платото Алтиплано (3600 м. н.в.) за град Пуно; през земите на индианци аймара, с престой в Ракчи — разглеждане на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча и спирка в Андагуаилилияс за разглеждане на катедралата от 1580г. Обяд — шведска маса в Сикуани. Спиране в Ла Рая (4400 м. н.в.) и Пукара с посещение на музея. Около 18:00ч. пристигане в Пуно (3 827м н.в.) — най-големия град на езерото Титикака — най-високото в света плавателно езеро. Именно на езерото Титикака Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал Контики. Настаняване в хотела. Нощувка.

7 ден
Пуно-езерото Титикака-Пуно
След закуска, отплаване с лодка по езерото Титикака (3810 м. н.в. ) до плаващите тръстикови острови Урос, където живеят индианците аймара, посещение на остров Такиле, чиито жители – основно мъжете, са известни с уникалните си умения и тъкачески традиции, обявени от ЮНЕСКО за шедьовър на устното и нематериално наследство на човечеството. Обяд на острова. Връщане в Пуно. Нощувка.

8 ден
Пуно-Колка
Закуска, Рано сутринта отпътуване за Каньон Колка - най-дълбокият и най-красивия в света, който на някои места достига 3400м дълбочина. По пътя посещение на езеро Лагунилас и място за най-добър вид на 3-те вулкана. Настаняване в хотела. Възможност за посещение на термални извори. Нощувка.

9 ден
Колка-Арекипа
Рано сутринта след закуска отпътуване за наблюдателната площадка Кръста на Кондорите, откъдето се открива прекрасна гледка към каньона, в дъното на който, протича река Колка, а самият каньон, тук дълбок е 1200 м. Наблюдаване полета на могъщите кондори. На връщане посещение на малки градчета - Янки, Мака, Чокетико и Антуилкe. Отпътуване за град Арекипа. Настаняване в хотела. Нощувка.

10 ден
Арекипа-Наска
След закуска, Разглеждане на Арекипа – вторият по големина град в Перу и посещение на манастира Св. Каталина, централния площад, католическите църкви и наблюдателната площадка Януара. В 13.30 отпътуване със спален автобус за град Наска. Пристигане. Нощувка.

11 ден
Наска/Паракас
След закуска, отпътуване за летище за Полет над платото Наска (~30минути) — наблюдаване от птичи поглед на прочутите и загадъчни изображения на животни, птици, хора и геометрични фигури, които могат да се видят само отвисоко — линии, създадени преди повече от 2000 г., чийто брой надхвърля 300 000 и се намират на територия от около 350 кв. км. Най-известните фигури са колибри, куче, маймуна, паяк, астронавт и кондор. Връщане в хотела за малко, почивака и отпътуване с автобус за гр. Паракас. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

12 ден
Закуска. Екскурзия на остров Балестас, отплаване с моторна лодка за 2 ч. разходка до Балестовите острови, наричани още Мини Галапагос, където могат да се видят редки видови животни: пингвини, делфини, морски лъвове, пеликани, албатроси, птици гуано, фламинго и др. По пътя може да се види знаменития Канделабър (гигантска рисунка върху скала от втвърден пясък във формата на свещник; известен още като Три кръста или Тризъбец), връщане в Паракас и следобед отпътуване за Лима с автобус. Нощувка.

13 ден
Лима
След закуска, трансфер за летището и полет до България или продължение на програма в Перу.

Цена на човек в щ.долари при минимум 2-ма души пътуващи*:
категория на хотели в Перу/вида на настаняване в двойна/тройна стая в единична стая
хотели 3* Лима-La Castellana, Куско-Suena del Inca, Пуно-Conde de lemons Inn 2540 3090
хотели 4* Лима-Hacienda, Куско-Dorado, Пуно-Casone Plaza 2970 3690

*Заплаща се в лева по курс продава за деня на Първа инвестиционна банка.

Цените включват:
 • настаняване в хотели по програмата- 12 нощувки;
 • самолетни билети за вътрешни полети Лима — Куско;
 • билети за влак, клас Expedition за Мачу Пикчу по маршрут Куско-Агуас Калиентес-Куско;
 • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • всички екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски или английски език;
 • включени входни такси за обектите;
 • хранене съгласно програмата;
 • медицинска застраховка за 30 000 USD за лица до 70г.

Цените не включват:
 • самолетен билет София — Лима — София и летищни такси, цена от 850 евро;
 • летищни такси за вътрешните полети- 45-50 $ на човек;
 • входна такса за Наска -10$ на човек и Паракас – 6$ на човек;
 • допълнителни екскурзии;
 • напитки по време на вечерите и обедите;
 • при пристигане на 28 декември доплащане за новогодишна вечеря 200$ на човек;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.


Необходими документи:
 • задграничен паспорт с валидност 6 месеца от края на екскурзията;
 • за деца под 18 г. - нотариално заверена декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.

Забележки:
 • Фирмата партньор си запазва правото на промяна на хотелите по програма с подобни.
 • Минимален брой участници: 2 души.