Екскурзии в Мексико

Екскурзии в Мексико: Величието на Мексико - Мексико сити — Оaхакa — Теотиуакан — Пуеблa - Монте Албан — Паленке – Укшмал — Кампече — Меридa - Чичен Итца - Канкун
цена от:
1790 $
9 дни / 8 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
ВЕЛИЧИЕТО НА МЕКСИКА

Маршрут: Мексико сити — Оaхакa — Теотиуакан — Пуеблa - Монте Албан — Паленке – Укшмал — Кампече — Меридa - Чичен Итца – Канкун

 • Mexico Gran /Величието на Мексико/ е популярен тур, който представя великолепието на Централно и Югоизточно Мексико – невероятни паметници на древни култури, колоритни съвременни традиции и красота на природа, създадени през вековете. Ще видите основните забележителности на столицата и най-големите градове на Мексико: Оахака и Пуебла, които ще Ви поразят със своята красота и уникалната култура, и природните обекти – „Дървото на живота“ в Туле, живописния каньон Сумидеро и легендарните центрове на цивилизацията на маите. Накрая пътят ще Ви отведе до крайбрежието на Карибско море и райските пясъчни плажове.

9 дни/8 нощувки

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на пристигане в Мексико Сити

 • 2019г.: 8 и 22 ноември;
 • 2020г. : 25 януари; 14 февруари; 13 март; 17 април.1 ден
 • България - Мексико

Кацане в Мексико сити. Посрещане на летището от рускоговорещ екскурзовод. Трансфер до хотелa. Нощувка.

2 ден
 • Мексико Сити - Теотиуакан

След закуска в хотела започва обиколен тур на Мексико Сити – най големия град на света, основан през 1325г., с посещение на историческия център на града: площад Сокало, Катедралата на Мексико Сити, Президентския дворец, украсен с фреските на известния мексикански художник Диего Ривера. Отпътуване за Теотиуакан по пътя се спира за посещение на базиликата Св.Дева oт Гваделупе - покровителка на мексиканските католици. Разглеждане на Археологическия комплекс Теотиуакан – /място, наричано още “където хората стават богове” – комплекс от 600 пирамиди с разнообразни размери. Всички те пазят древните тайни от 2 в. пр. Хр. Цивилизация създала пирамидите, достига апогея си през 350-650г. /с посещение на храм на най-известния бог на Майя - Кетцалкоатл, пирамидата на Слънцето и Луната. Връщане в хотела. Нощувка в Мексико сити.

3 ден
 • Мексико Сити – Пуеблa - Оахакa

След закуска отпътуване за град Пуеблa. По пътя фото пауза за великолепната гледка към действащия вулкан Попокатепетъл (Пушещата планина) – вторият по височина връх в Мексико след спящ вулкан Пико де Орисаба и вулкан Истаксиуатл. Продължаваме към Пуебла – четвъртият по големина град в Мексико, основан през 16 в. от испанците. Разположена на височина 2 хил. м над морското равнище, Пуебла е единственият град в света, който се намира между четири вулкана. Историческият център на Пуебла е под закрилата на ЮНЕСКО – тук ще откриете прекрасна смесица от европейска и арабска архитектура, повлияна от първите заселници от Южна Испания – сгради с богата колониална декорация, каменни резби и пъстроцветни кахлени плочки „талавера”, които покриват почти всичко наоколо. Основна забелжителност на града е църквата "Санто Доминго" с прекрасен параклис, пищно украсен със злато. Този колоритен град се смята за гастрономичната столица на Мексико, тъй като тук е родината на повечето ястия от мексиканската кухня. Обиколка на град Пуебла. Отпътуване за Оахакa – град където се съчетават индиански традиции и красива колониална архитектура. Разходка по калдъръмените улички, разглеждане на многобройните църкви в стил Барок. Нощна обиколка на града. Настаняване в хотелa. Нощувка в Оахака.

4 ден
 • Оахакa - Монте Албан – Туле- Теуантепек

Закуска. Отпътуване за Монте Албан – древната столица на цивилизация сапотеки /наброявала по времето на разцвета си (350-750г.) близо 40 000жители, където и до днес са съхранени Главният площад, обсерваторията, залата за танци/– една от най впечатляващите археологически зони на Мексико, намираща се на плато - от там се открива панорамна гледка към долината Оахака. Следващата спирка е до едно от най-необичайните неща, сътворени от природата – гигантското Дърво на Туле - гигантски мексикански блатен кипарис на възраст между 1400 и 1600 години, високо цели 40м., обиколка на ствола е над 50м, тегло 509тона. Местното население го нарича „Дървото на живота“, защото кривораслите разклонения на стъблото наподобяват форми на животни. Пристигане в Теуантепек настаняване в хотелa.

5 ден

 • Теуантепек - Каньон Сумидеро - Сан-Кристобал Де-Лас Касас

Закуска. Денят започва с вълнуващо пътуване с лодка по река Грихалва през Каньон Сумидеро – природен феномен от щата Чиапас, който в своята най-високата точка достига 1000м. Легенда разказва, че бойците индианци от Чиапа предпочитали да се хвърлят от скалите на каньона, отколкото да бъдат пленени от испанците. Следва посещение на град Сан-Кристобал Де-Лас Касас – колониален град в долина Ховел /забележителности на Сан Кристобал – Катедралата, построена в бароков стил и известна с красивия си олтар и стенописи, градския музей, барокова църква Алтос, чийто стил е силно повлиян от съседна Гватемала/, обкръжен от индианските селища на маите. Настаняване в хотелa.

6 ден
 • Сан-Кристобал - Мисол-Ха - Паленке

Закуска. Отпътуване за Сиера-Чиапанека за разглеждане на типично индианско градче, запазило ритуалите и обредите си от векове - Сан-Хуан-Чамула, прочут със своята църква. Следва спускане по студените склонове на Лакандонската сиера, за да се видят водопадите Мисол-Ха – едно от най красивите места на Мексико, тук ще можете да се изкъпете в смарагдовите води сред тропическите джунгли. Пристигане в невероятния град Паленке. Настаняване в хотелa.

7 ден
 • Паленке – Кампече

Закуска. Обиколка на един от най-красивите и типични градове на маите – Паленке /Градът изживява своя разцвет под управлението на крал Ескудо Хагуар (Ягуар - покровител)./ Разглеждане на гробницата и пирамидата, както и погребалната церемония, изцяло наподобяваща тази на древни египтяните, дворецa и кулата с височина на четириетажна сграда, която някога е била обсерватория. Следва посещение на най-известния водопад в Мексико- Agua Azul. Пътуване за градът- крепост Кампече /350км./ известен със своите защитни стени от 17 век. Историята на този град е свързана с историята на карибските пирати от 16-17векове. Настаняване в хотелa.

8 ден
 • Кампече – Укшмал - Меридa

Закуска. Посещение на Укшмал – още един от най важните церемониални центрове на Майя. Известен със своите величествени сгради, Укшмал е властвал над югозападната част на полуостров Юкатан, превръщайки се в една от най-важните столици в история на маите. Счита се, че Укшал е образец за най-прецизната геометрия измежду всички градове на маите. Церемониалният център на града е с размери 1км на 600м. Основните сгради са: Пирамидата на Пророка, Двора на Монахините, полето за играта на Пелота, Палата на Владетеля, Акропола, Гробище и Северната Група и др. Продължава се към колониалния град Меридa – известен като “Белия град” - столица на полуостров Юкатан. Обиколка на града. Настаняване в хотелa.

9 ден
 • Меридa - Чичен-Итца - Ик Кил - Канкун

След закуска в хотела, отпътуване за Чичен-Итца - образец на културата на маите и толтеките, най-големият и най-добре запазен град на маите в Мексико. Името му е съчетание от три думи – Чи (уста), Чен (кладенец) и името на племето – итца. Разглеждане на Пирамидата на – Кукулкан, съставена от 9 платформи с храм отгоре. Поле за игра на топка и обсерватория. Посещение на сеноте Ик Кил (подземно карство езеро). Къпане в сеноте. В Юкатан има над 3000 такива подземни езера. За маите те са били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на Подземния свят. Отпътуване за Канкун. Пристигане в Канкун между 18.00ч.-19.30ч., настаняване и нощувка в хотелa по избор на клиента, на база закуска, закуска и вечери или ол инклузив - брой нощувки и хотел по избор срещу доплащане не са включени в цената.Цена на човек в щатски долари*:
дати на пристигане на човек в двойна стая на човек в тройна стая дете до 12 години с 2-ма възрастни за единично настаняване
всички дати 1790 1655 1190 2190

*Цените се заплащат по курс продава USD/BGN на Първа Инвестиционна банка в деня на плащането.

Цената включва:
 • Настаняване в хотели по програмата: 8 нощувки със закуски: 2 в Мексико Сити в хотел 4*, 1 в Оaхакa, 1 а в Сан-Кристобал, 1 в Паленке, 1 в Кампече, 1 Меридa, в хотелите 4*, освен 1 нощувка в в Теуантепек в хотела 3*;
 • Трансфер посрещане в Мексико сити;
 • Екскурзии и посещения по програмата с местен лицензиран рускоговорещ екскурзовод;
 • Транспортно обслужване по програма;
 • Входни билети в музеи, паркове и археологически зони.

Цените НЕ включват:
 • самолетен билет и летищни такси София-Мексико сити-Канкун-София, цена от 850 евро;
 • медицинска застраховка;
 • места за настаняване на първите редове на автобуса по желание срещу доплащане;
 • минимум 1 нощувка със закуска, цена от 40 USD /или повече по желание на клиента/ хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая;
 • доплащане за трансфер изпращане от Канкун или Ривиера Мая до летище;
бакшиши;
 • държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD;
 • разходи от личен характер.

Паспортен и визов режим

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

Медицински и здравни изисквания

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.