Екскурзии в Мексико

Екскурзии в Мексико: Магията на Мексико-Мексико Сити - Теотиуакан - Пуебла - Веракруз - Ла Вента - Паленке- Яшчилан - Мисол Ха - Кампече - Укшмал - Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун
цена от:
1625 $
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
МАГИЯТА НА МЕКСИКО

Маршрут: Мексико Сити - Теотиуакан - Пуебла - Веракруз - Ла Вента - Паленке- Яшчилан - Мисол Ха - Кампече - Укшмал - Мерида - Чичен Ица - Ик Кил – Канкун

 • Магията на Мексико популярен тур дава възможност да се докоснете до древните култури от предколумбовата епоха, да се запознаете с уникалната флора и фауна на няколко мексикански щата и да се насладите на уютните колониални градове Веракрус, Пуебла, Кампече и Мерида.

8 дни / 7 нощувки

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на пристигане в Мексико сити

2019г.: 15 ноември; 6 декември; 30 декември;
2020г..: 17 януари; 21 февруари; 27 март; 24 април

1 ден
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

2 ден
 • Мексико Сити - Теотиуакан

Закуска. Панорамна обиколка на Мексико Сити: историческия център на града : площад Сокало, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата Темпло Майор; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера. Посещение на Националния антропологически музей, един от най-добрите в света с богата колекция от археологически и етнографски експонати. Тук са представени всички култури на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал на Бакулското царство на маите, внушителните Атланти от Тула от културата на толтеките, монументални скулптори от Теотиуакан, посветени на Бога на водата и др. Екскурзия до археологическата зона Теотиуакан – разглеждане пирамидата на Слънцето, пирамидата на Луната, улицата на Смъртта и храма на Пернатия змей. Нощувка в Мексико сити.

3 ден
 • Мексико Сити - Пуебла - Веракруз

Закуска. Отпътуване за Веракруз през Пуебла. На път за Пуебла ще видите заснежения връх на действащите вулкани Попокатепетел и Истаксиуател. Посещение историческата част на Пуебла - “града на ангелите”, известен с превъзходната си кухня, красив колониален стил на отминали епохи, църкви и часовникови кули, а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високите кули в Мексико. Пристигане във Веракруз - едно от най-големите пристанища на страната, с доброжелателни жители, превъзходни кафенета и столетни традиции. Нощувка.

4 ден
 • Веракруз - Ла Вента - Паленке

Закуска. Отпътуване за Вилаермоса и посещение на музея под открито небе Ла Вента, където се съхраняват прочутите каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Америка - олмеките. Пристигане в Паленке. Нощувка.

5 ден
 • Паленке - Яшчилан - водопад - Паленке

Закуска сух пакет. Ранно отпътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, откъдето единственият начин за придвижване до руините е с лодки. Посещение на Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на маите, заобиколено от джунгла с богата флора и фауна, обитавана от маймуни и тукани (папагал с огромен здрав клюн, чиито размер е колкото самото тяло на птицата). Посещение на великолепен водопад, където може да се къпете. Връщане в Паленке. Нощувка.

6 ден
 • Паленке - Кампече

Закуска. Разглеждане на най-красивата археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Паленке. С изкусната си архитектура и уникално разположение в джунглата, той е едно от чудесата на Мексико. Града стана знаменит при царуването на Пакал (615-683г.), когато са изградени много площади, сгради и собствения му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смърта му започва упадъка. През 10 век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. Пристигане в живописния и приветлив колониален град Кампече. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. Останали крепостите. Нощувка.

7 ден
 • Кампече - Укшмал - Мерида

Закуска. Отпътуване за Укшмал - величествен образец на архитектурния стил Пуук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава” построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на Юкатан. Наричат го ”белият град” заради красивите бели сгради от 19 - 20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметника на родината и централния булевард Монтехо. Нощувка.

8 ден
 • Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун

Закуска. Разглеждане на археологическата зона Чичен-Ица – едно от 7-те чудеса на света, най-известният град на маите, който носи името на свещенните извори, разположени от двете страни на града. Най-известни са Пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията, най-голямото игрище за футбол в Централна Америка. Посещение на едно от природните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) - невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, тук може да се къпете. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Пристигане в Канкун след 18.30ч. Почивка на база закуска, закуска и вечери или ол инклузив - брой нощувки и хотел по избор срещу доплащане не са включени в цената.

Цена на човек в щатски долари*:

дати на пристигане на човек в двойна стая на човек в тройна стая дете до 11 години с 2-ма възрастни единично настаняване
всички дати 1625 1530 1050 2090


*Цените се заплащат по курс продава USD/BGN на Първа Инвестиционна банка в деня на плащането.

Цените включват:
 • 7 нощувки със закуски на бюфет в 2 в град Мексико и 5 в хотели 4* по маршрута, настанени в стандартна стая;
 • туристически автобус с климатик и тоалет, при група под 15 души пътуване е с миниван с климатик.;
 • рускоговорещ водач-екскурзовод придружава група през целия маршрут;
 • включени всички входни билети и такси;
 • трансфер посрещане летище - хотел в Мексико Сити.

Цените НЕ включват:
 • самолетни билети и летищни такси;
 • нощувки в хотел по избор в курорти Канкун или на Ривиера Майа / Плая дел Кармен,
 • трансфер от хотела в Канкун или Ривиера Мая до летището в Канкун;
 • медицинска застраховка;
 • бакшиши за шофьора и екскурзовода;
 • разходи от личен характер.

Паспортен и визов режим

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

Медицински и здравни изисквания

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.