Екскурзии в Япония

Екскурзия в Япония: Есенните багри на Япония -Токио — Йокохама-Камакура - Никко — Фуджи
цена от:
1840 $
8 дни / 6 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Есенните багри на Япония

Токио — Йокохама-Камакура - Никко — Фуджи

Есента е периода в който японските паркове и градини избухват в алени цветове на кленове Момидзе и на уникална цъфтяща зимна сакура, приятните температури, сезонни специалитети и фестивали дават допълнителен стимул да посетите страната в края на октомври - средата на ноември.

8 дни/ 6 нощувки

Дати на гарантирани групови турове с обслужване на руски език: 2019г.: 31 октомври, и 6 ноември.
Вижте по-голяма карта

1 ден
Полет за Токио.
2 ден
Пристигане на летище Нарита в Токио. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер до хотела, настаняване в хотела след 15.00ч. Свободно време. Нощувка в Токио.
3 ден
Токио
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Токио - град на героична самурайска история и най-новите технологии, променили живота на хората в целия свят, тук се преплитат съвременна и древна архитектура. Възможността да се насладите на невероятно красива гледка от цъфтяща зимната сакура окръжена от алените листа на кленови. Посещение на модерния район Синдзюку, планирано е изкачване на покрива на административната сграда, където от височина 204 м се открива панорамен изглед към Токио, Разглежда се централния токийски квартал Гинза. Символ на Гиндза е построеното през 1894г здание на универмага Вако с часовниковата кула; сградата на националния театър Кабуки. Посещение на шинтоистския храм Меджи дзингу, мястото, където е погребан император Меджи – основател на съвременната Япония. Тук желаещите могат да променят съдбата си с помощта на тайнствено синтоиско гадаене в храма. Изкачване на покрива на административната сграда, където от височина 204 м се открива панорамен изглед към Токио, а при хубаво време се вижда Вершина на планина Фуджи. Разглеждане на площада и градините пред Императорския дворец с руините на стария Едо замък - оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град;
Екскурзия Машина на времето в Токио-така се нарича екскурзия из футуристичния изкуствен остров Одайба, където голяма част от морето е присъединена към сушата. Тук са паркът на влюбените, умалената статуя на свободата, Виенското колело, сградата на Фуджи ТВ, моста на дъгата, който свързва залива със сушата. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Посещение на воден комплекс Легенди за Едо с национални термални източници Онсен (2 часа и половина). В комплекса създаден квартал от Едо (така се казваше Токио от средата на 19 век) Посетители се преобличат в кимано. На уличките на Едо можете да купите сувенири, да опитате суши, да направите снимка с нинджа да посетите предсказател. Запознанство с японка кухня и японска бира в комплекса. Самостоятелно връщане в хотела с безплатен шатъл-бъс. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане вечеря с круиз из токийски залив цена от 120 USD на човек. Нощувка.
4 ден
Токио.
Закуска в хотела. Екскурзия с автобус до свещената планина Фуджи (3 776 м. — най-високата планина в Япония). Тя се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км от изток на запад и от север на юг. От 250години Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и през различните сезони са я превърнали в обект за съзерцание на художници и поети и символ на Япония). При благоприятни климатични условия изкачване до 5 станция на планината Фуджи с автобус . Тази станция се намира на височина 2305м над морска височина с прекрасен изглед към околностите с прекрасен изглед към околностите. Посещение на 18-те самурайски къщи – минко, със сламените покриви, запознанство с бита на средновековна Япония. Тук има възможност за преобличане в дрехите на самураи и гейши за да се направят снимки на фона на старинни традиционни къщи. Посещение на винарна, дегустация на вино. Обяд по време на обиколката. Връщане в хотела. Нощувка в Токио.
5 ден
Токио- Камакура - Йокохама – Токио.
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия с включен обяд до градовете Камакура и Йокохама. Камакура, една от древните столици на Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук се намира лятна резиденция на императора и вили на известни политици, известни деятели на култура и изкуство. В центъра на града се намира най-големия шинтоиски храм - Тсуругаока Хачиманджу – посветен на Хачиман – главният бог за фамилията шогун Минамото и за самураите. В основната зала има музей, в който се пазят саби, документи и маски. В пещерата на шинтоиско светилище Дзени Араи Нентен по предание има магически паричен извор, в който, ако натопите монети от Вашето портмоне, то парите в него никога няма да свършват. Отпътуване за Йокохама, – третият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, минаване през моста Bay Bridge дълъг – 860м. Насочвате се към красивата градина Санкейен. Разглеждане на ландшафтна градина построена през 1906г. Връщане в Токио. Нощувка.
6 ден
Токио
Закуска в хотела. Свободен ден в Токио или екскурзиi срещу доплащане по желание, градини и паркове на Токио, речен круиз по историческата част на Токио, посещение на новата Токийска телевизионна кула Tokyo Sky Tree и др. Нощувка.
7 ден
Токио - Никко-Нарита
Закуска в хотела. Екскурзия в град Никко. Обяд по време на екскурзията.
Никко, разположен на около 140км. северно от Токио в провинция Канто. След около 2ч30м пристигаме в Националния парк Никко, известен с мавзолея Тошогу Шрайн, най-великолепният храмов комплекс в Япония, посветен на първия шогун Токугава Йеясу, чийто клан управлявал страната цели 250г. до 1868г. Никко е бил център на шинтоизма и будизма, които в определени моменти са съществували паралелно и са се допълвали. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш Никога не казвай Кикко /красиво/, преди да си видял Никко”. Посещение на комплекса, който се състои от над 12 постройки, разположени в красива гора и богато украсени с дърворезба и позлата, шинтоистки и будистки елементи. Ще видим 5-етажната пагода, разположена пред централния вход, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух зло", "Не видях зло", "Не разбрах зло" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон, шинтоисткото светилище, посветено на духа на Йеясу и още две важни исторически личности – Тойотоми Хидейоши и Минамото Йоритомо. Вдясно от централната зала е портата Сакашитамон, през която се минава, за да се изкачим до мавзолея на Токугава Йеясу. Върху тази порта е известната дърворезба на спящата котка.
Трансфер и настаняване в хотела в зона на летище Нарита. Нощувка.
8 ден
Закуска в хотела. Самостоятелен трансфер от хотела до летище Нарита с автобус /билет включен в цената/ за полет до България.


Цени на човек щатски долари*:
Категория на хотелите в стая с две легла доплащане за единична стая
Хотели 3 * 1840 220
Хотели 4 * 2160 470
*Заплаща се в лева по курса за деня на ПИБ.

Цената включва:
 • 6 нощувки със закуски в хотели от избрана категория в Токио;
 • 4 обяда;
 • 4 екскурзии по програмата;
 • дегустация на вино;
 • всички екскурзии с екскурзовод на руски език по програмата;
 • входни билети по програмата;
 • трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 30 000евро за лица до 70г.

Цената НЕ включва:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходи от личен характер.

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Необходими документи за пътуване международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/;
За посещението на Япония не се изискват визи;
Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).