Екскурзии в Индия и Непал

Екскурзия в Индия: Класическа Индия-Делхи – Джайпур - Фатепур Сикри – Агра – Орчха – Кхаджурахо - Варанаси - Делхи
цена от:
580 $
9 дни / 8 нощувки
транспорт: Самолет хранене: HB
Принтирай
Класическа Индия

Делхи – Самод - Джайпур - Фатепур Сикри – Агра – Орчха – Кхаджураху - Варанаси - Делхи

9дни/7 нощувки

Гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на тръгване от България всяка събота:

2019г.: 1, 15 и 29 юни; 13 и 27 юли; 10 и 24 август; 7 и 21 септември

ПРОГРАМА

1 ден
събота
Полет от София за Делхи с авиокомпания по избор.
2 ден
неделя
Пристигане в Делхи рано сутринта или през нощта от събота срещу неделя /виж разписание на авиокомпаниите/. След традиционното Свагат приветствие, трансфер до хотел, настаняване и кратка почивка. След закуска в 9.00 ч. започва полудневна обиколка на Делхи. Делхи е столицата на съвременната Индия. Многобройни династии и владетели процъфтяваха в тези земи през последните три хиляди години, тяхното наследството все още живее в много паметници, от мавзолея на лодските царе от 13-ти век до сградите на Британската империя, сградата на парламента и на президентския дворец. Нашето пътуване ще започне от Червения Форт и оттам до джамията Джама Масджид, най-голямата в Индия, където едновременно могат да се молят повече от 25 000 вярващи. Програмата включва посещение на: 73-метровата кула Китуб Минар – най-високото тухлено минаре в света, архитектурен паметник от 13 век; Храма на Лотоса или Бирла - хиндуиски храм посветен на Вишну и Лакшми (хинду богиня на богатството.); Новият Делхи с просторния булевард Радж Гат; мемориалната арка Индия Гейт; Президентството; Парламента и Секретариата. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Делхи.

3 ден
понеделник
Закуска. Отпътуване за Самод, 40 км. Самод е малко село, известно с двореца и крепост, намиращо се близо до зелените хълмове Аравали. Построен през 16 век като защитно укрепление, през 19 век той е превърнат в изящен дворец. Днес част от него е отворена за посещения, а друга е превърната в луксозен исторически хотел. Мястото е използване и като сцена за много исторически филми. Обяд по желание срещу доплащане. Отпътуване за град Джайпур (250км/6 часа път) – колоритната столица на щата Раджастан, известен като Розовия град – в този цвят са боядисани крепостите стени и сградите на стария град, а културата на империята на Раджпур се счита за символ на гостоприемството. Пристигане и настаняване в хотела. Вечерта в Джайпур ще посетим церемонията на Аарти в храма Бирла. Храмът Лакшми-Нараяна, познат още като Бирла Мандир, е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Построен изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е ограден с резбовани скулптури и статуи на боговете. Тя е посветена на богинята Лакшми и Бог Нараяна. Трите основни куполи на храма представляват изрична идея за съвременна Индия, описват различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други хиндуистки богове. Наред със статуите на боговете също е възможно да се намерят статуи на велики мислители и философи като Буда и Сократ. Вечеря и нощувка в Джайпур.

4 ден
вторник
Закуска. Екскурзия до Амбър Форт, намира се на 11км. Изкачване по хълма на гърба на слон или с джипове до крепостта – дворец. Посещение на: градския дворец на махараджата, там се намира музей с прекрасната колекция от текстил, оръжия, картини и килими, обсерваторията Джантар Мантар (1726 г.) и двореца на ветровете Хава Махал. Посещение на фабрика на индийски платове, възможност на дамите да пробват сарита. Връщане в Джайпур. Вечеря и нощувка.

5 ден
сряда
Закуска. В 9.00 ч. - отпътуване за Агра (260км/6 часа път). По пътя - разглеждане на храм Гирираджа Дхаране, посветен на бог Кришна, най-дълбок стъпаловиден кладенес Чанд Баори в Абанери, храмът на Харшита Мата /богиня на щастие/ и изоставения град Фатепур Сикри, построен от най-великия моголски владетел Акбар (XVI в.) с отлично запазени дворци, зали, джамии и гробницата на Шах Селим Чишти. Пристигане в Агра - древната столица на Великите Моголи. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Агра.

6 ден
четвъртък
Закуска. Агра станала известна благодарение на Тадж – Махал, винаги очарова както индийците, така и чужденците. По-голямата част на Агра е разположена на западния бряг на река Ямуна. Посещение на Тадж Махал - най-големия паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. След това - посещение на крепостта Агра Форт с перлената джамия и прекрасните дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Следобед - посещение на гробницата Итмад уд Даул, построена за бащата на императора Нур Джахана и на Сикандра, гробницата на император Акбара. Връщане в Агра. Вечеря и нощувка.

7 ден
петък
Агра-(влак Шатабди Експрес, 08:00/ 10:30) - Джанси - Кхаджураху (166 км / 5 часа), през Орчху.
След закуска, в 07:00, трансфер на ж.п. гарата, отпътуване с влак за Джанси. Пристигане, посрещане на гарата и заминаване за Кхаджураху през Орчху, разположен на 16 км от Джанси. В Орчхе цари средновековна атмосфера на старата столица на една от най-големите и най-могъщите кралства на централна Индия. Градът е основан през XVI век от владетел от династията Бундела - Рудра Пратапом. Многобройни храмове, паметници и дворци, пръснати в града и околността, са свидетели на легендарното миналото на този град и изглеждат сякаш времето е замряло тук. Ще посетите Форт Орчху и храмове на Джаханхир и Радж Махал. Отпътуване за Кхаджураху. Пристигане, посрещане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Кхаджурахо.

8 ден
събота
Кхаджураху-Варанаси
След ранна закуска разглеждане на храмовете в Кхаджураху, построени в периода от 950 до 1050гг. н. е. От могъщи владетели на династията Чандела. Храмовете са известни с прекрасните си дърворезби, изобразяващи сцени от известния трактат на любовта “Камасутра”. Запазени са само 22 храма от 85 построени. Следвайки непроменена хилядолетна традиция в храма Матангешвара все още се извършват богослужения. По-късно, отпътуване за Варанаси със вътрешен полет, вечният град на Индия, който има повече от три хилядолетната история. Варанаси е разположен на брега на река Ганг и е един от най-важните индуски центрове в света, светейшия от светиите центрове за поклонение на милиони хиндуисти. Пристигане, настаняване в хотела от избраната категория. В 15.30ч. отпътуване Сарнатх (на 12 км от Варанаси), където Буда е произнесъл своята първа след просветление проповед и завъртял Колелото на Закона. Именно тук той е обявил четирите благородни истини и осмеричния път. Останки от манастири, датирани от третото столетие преди нашата ера. Разглеждане на Домекх ступа и храм на Махабодкхи. Връщане във Варанаси и посещение на вечерната служба АРТИ на р. Ганг. Нощувка.

9 ден
неделя
Варанаси – Делхи
Рано сутринта, преди разсъмване, около 05:00ч., разходка с лодка по водите на свещената за индусите река Ганг. Казват, че призори светлината и атмосферата около реката са най-магнетични. По това време голяма част от населението на града се отправя към реката за всекидневното религиозно измиване и очистване. Ще видите как тези хора се къпят в реката, пият от нея , перат си дрехите и правят всичко това с надеждата за спасение. След тази разходка – закуска, свободно време за самостоятелна разходка из града и трансфер до летището за полет до Делхи. Полет за България, ако се налага нощувка в Делхи срещу доплащане.

Цени на човек, в щатски долари*:
категория на хотели в Индия в стая с две легла доплащане за единична стая трети възрастен на допълнително легло допълнителна нощувка в Делхи
хотели 3* 580 220 580 30
хотели 4* 820 350 680 50
хотели 5* 980 480 780 60

*ЗАПЛАЩА СЕ В ЛЕВА ПО КУРСА ЗА ДЕНЯ НА ПИБ

Цените включват:
 • 7 нощувки закуски и вечери в хотел от избраната категория, от тях: 2 нощи в Джайпур, 2 в Агра, 2 в Делхи; 1 нощувка в Кхаджураху; 1 нощувка във Варанаси;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
 • билет за влак Агра-Джанси в климатизиран вагон;
 • медицинска застраховка за лица за 30 000USD за лица до 70г.
 • всички екскурзии по програма с рускоговорящ водач-екскурзовод по целия маршрут.


Цените не включват:
 • самолетен билет от София-Делхи-София, уточняват се за всяка конкретна дата при резервация;
 • самолетни билети за вътрешен полет Каджурахо-Варанаси-Делхи от 250$ на човек;
 • индийска виза 80 евро;
 • входните такси за музеите по програмата са около 105 USD, заплащат се на място;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.

Забележки:
 • Приемащата страна си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги;
 • туристическите групи са сборни, със присъединяване към групи туристи пътуващи на гарантирани дати;
 • цените на вътрешни полети се потвърждават при конкретна резервация;
 • по желание на клиента може да се ползва влак, а не самолет от Каджурахо за Варнаси и от Варнаси за Делхи, срещу доплащане;
 • посочените цени са валидни при минимум 2 туристи.


Примерни хотели по програма:

град в Индия хотели 5* хотели 4* хотели 3*
Делхи Radisson NH8 City Park Airport/Golden Tulip Classic Diplomat
Джайпур Ramada Paradise Park Ocean
Агра Ramada Mansing Hotel Royal Residency
Кхаджурахо Ramada Clarks/Golden Tulip Isabel Palace
Варанаси Ramada/Madin Costa River New Temple town

Необходими документи за издаване на визи за Индия:
 • Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза;
 • 1 снимка размер: 5.08 x 5.08 см в JPEG формат ;
 • Попълнена електронна визова анкета, при съдействието на сътрудници на фирмата.