Екскурзии в Канада

Екскурзия Звездите на Атлантика: САЩ и Канада
цена от:
2290 $
14 дни / 13 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Звездите на Атлантика: САЩ и Канада
14 дни/13 нощувки
Ню Йорк-Бостон-Вашингтон-Монреал – Квебек Сити – Отава-Торонто-Ниагара-Ню ЙоркВижте по-голяма карта


Гарантиран тур, с обслужване на руски език, дати на започване за 2019г.: 7, 21 и 26 юни; 5, 19 и 26 юли; 2, 9, 19 и 23 август; 2, 9, 16, 23 и 28 септември; 2, 10 и 18 октомври; 2, 16 и 30 ноември; 21* декември


Програма на екскурзията.

1 ден
Ню Йорк
Пристигане, посрещане и трансфер до хотела в Ню Йорк. Настаняване. Свободно време за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

2 ден
Ню Йорк - Монреал
Рано сутринта отпътуване за Монреал - стилния островен град със силно европейско влияние. Пътя минава по живописните места под съпровод на беседа на екскурзовода. Спирка до езеро Джордж. Преминаване на границата на Сащ и Канада. Късен следобед пристигане В Монреал и пешеходна екскурзия из стария град - историческата пешеходна зона на града с живописните калдъръмини улички, площад Жак Картие, старото пристанище. Нощувка.

3 ден
Монреал-Квебек Сити
Закуска в хотела. Отпътуване за Квебек сити – столицата на френска Канада. Градът известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Обиколка на Квебек с разглеждане на : Пляс Роял, Пти Шамплен, Шато Фронтенак, Циклорама на Йерусалим и посещение на Базиликата “Света Анна” – лечителка и патрон на моряци. Връщане в Монреал. Нощувка.

4 ден
Монреал-Отава
След закуска продължава запознанство с Монреал – разходка в подземния град- отговорът на града към студената зима. и Базилика Ораториум на Св. Йосиф. Отпътуване за Отава – столица на Канада. Обиколка на нощна Отава. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден
Отава-Торонто
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Отава. Посещение на Парламента на страната. Отпътуване за района на Хилядата острова – уникален биосферен резерват. Круиз по река на Св. Лаврентий сред Хилядата острова. Отпътуване за Торонто. Пристигане, настаняване в хотела и нощувка.

6 ден
Торонто-Ниагара
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Торонто, разглеждане: сградите на местния парламент, улица Бей – Уолстрийт на Торонто, центърът със сградите на финансовото могъщество, желязната къща, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, крайбрежието, Небесния купол, улица Иънг- 400 км, най-дългата в света, викторианският квартал Йорквил – царството на цветята. По желание - изкачване на внушителната телевизионна кула с нейните 541 м – една от най-високите в света. Следобед отпътуване за Ниагара. Пристигане, настаняване в хотела. Разглеждане на водопада откъм канадската страна. По желание разходка с кораб, за да се приближите максимално до водопада (входният билет от 15,50 щ.д. се заплаща на място). Нощувка.

7 ден
Ниагара-Ню Йорк
Закуска. Продължава запознанство с забележителности на Ниагара. Връщане в Ню Йорк. Пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

8 ден
Ню Йорк
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Остров Манхатан − най-известният район на Ню Йорк . Ще пътувате по крайбрежната улица на р. Хъдсън и ще посетите деловия и финансов център на града, зимната градина на Световния финансов комплекс и ще видите площадката Ground Zero, където се намираха кулите близнаци; пред вас ще се открие впечатляваща гледка към нюйоркския залив със символа на Америка − Статуята на свободата; екскурзията продължава с гледка към Бруклинския мост, преминава през китайския район и до сградата на ООН; в централната част ще разгледате известното Пето авеню, сградата на Доналд Тръмп, Рокфелер център, площад „Колумб“, Централ парк и ще завършите разходката на знаменития Таймс Скуеър. Свободно време. Нощувка.

9 ден
Ню-Йорк-Бостон
Закуска в хотела. Отпътуване за Бостон - Градът на най-добрите университети в света - Харвард и Масачузетския технологичен институт. Разглеждане на центъра на града и Куинси маркет - покрит пазар, построен преди повече от 250 години, който и днес поддържа автентичния си облик с многобройните си ресторантчета и магазини. Построен между бостънския финансов център, пристанището, квартала Норт Енд, комплекса Гавърмън Сентър (Government Center) и Хаймаркет, Куинси маркет е едно от най-старите притегателни места в Бостън. Нощувка.

10 ден
Бостон-Ню Йорк
След закуска посещение на Салем и на Плимут, където през 1620г. с кораба Мейфлауър пристига първата група пилигрими. Спирка на Нюпорт в Род айлънд. Считан за летен курорт в Нова Англия, градът е известен с именията си, построени от най-богатите фамилии в САЩ. Брейкърс е най-голямата хижа, принадлежаща на семейство Вандербилт. Връщане в Ню Йорк. Нощувка.

11 ден
Ню Йорк-Вашингтон
Закуска Отпътуване за Вашингтон. Пристигане в ранен след обяд. Панорамна обиколка на Вашингтон − столичен град с много водоеми и паркове без небостъргачи − с екскурзовод на руски език около 4 ч. Тук ви очаква среща с величествения Капитолий − ще видите комплекса от здания на Конгреса и Сената на САЩ, Върховния съд, Белия дом, паметника на Линкълн, паметника на Рузвелт, паметника на Вашингтон; ще посетите района на Джорджтаун, Чайнатаун и реката Потомак. Настаняване в хотела.
Нощувка.

12 ден
Вашингтон-Ню Йорк
Закуска в хотела. Посещение на Арлингтонското мемориално гробище. Посещение на Националната художествена галерия, Националният природонаучен музей и Музеят на НАСА (на въздухоплаването и космонавтиката).
След обяд отпътуване за Ню Йорк. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

13 ден
Ню-Йорк
Закуска в хотела. Свободен ден. Нощувка.

14 ден
Ню-Йорк
Закуска в хотела. Свободно време. Освобождаване на стаята до 11ч. Трансфер до летище. Полет за България.

Цените включват:
 • транспорт по програмата с автобус или миниван;
 • 6 нощувки в Ню Йорк; 1 нощувка във Вашингтон, 1 нощувка в Бостон; 2 нощувки в Монреал, 1 нощувка в Отава; 1 нощувка в Торонто и 1 нощувка в Ниагара;
 • 13 континентални закуски;
 • екскурзионна обслужване по програма с екскурзовод на руски език;
 • медицинска застраховка за 30 000 USD за лица до 70г.;

Цените не включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • трансфер летище-хотел-летище в Ню Йорк,цена от 150 USD за кола в една посока при максимум 3 души;
 • виза за САЩ 160 USD/на човек;
 • ЕТА за Канада 7 CAD/ на човек;
 • такса за покана за виза 80 USD на човек;
 • входни такси в музеи;
 • бакшиши за шофьора и екскурзовода 2$ на ден на човек;
 • разходи от личен характер.

Цени на човек в щатски долари*:

Категория хотела В стая за двама Трети възрастен в двойна стая Единично настаняване
Хотели 3* 2290 2250 на запитване
 • заплащат се в лева по курс продава на ПИБ за деня на плащане

Забележки:
 • Хотелите, използвани за настаняване, не са централно разположени в посещаваните градове;
 • По желание и срещу доплащане може да се направи настаняване в централни хотели 3,4,5 звезди;
 • Два дни преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове.
 • Фирмата партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.