Екскурзии със самолет

Екскурзия до Индия: Индия – Златен Триъгълник Делхи – Джайпур - Агра
цена от:
450 $
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет хранене: HB
Принтирай
ИНДИЯ – ЗЛАТЕН ТРИЪГЪЛНИК
8дни/6 нощувки

Делхи – Джайпур- Самод - Агра – Матхура/Вриндаван - Делхи

Гарантирани турове дати на тръгване от България
2019г.: 1, 15 и 29юни; 13 и 27 юли; 10 и 24 август; 7 и 21 септември

Вижте по-голяма картаПРОГРАМА

1 ден
събота
Полет от София за Делхи с авиокомпания по избор.

2 ден
неделя
Пристигане в Делхи рано сутринта или през нощта от събота срещу неделя /виж разписание на авиокомпаниите/. След традиционното Свагат приветствие, трансфер до хотел, настаняване и кратка почивка. След закуска в 9.00 ч. започва полудневна обиколка на Делхи. Делхи е столицата на съвременната Индия. Многобройни династии и владетели процъфтяваха в тези земи през последните три хиляди години, тяхното наследството все още живее в много паметници, от мавзолея на лодските царе от 13-ти век до сградите на Британската империя, сградата на парламента и на президентския дворец. Нашето пътуване ще започне от Червения Форт и оттам до джамията Джама Масджид, най-голямата в Индия, където едновременно могат да се молят повече от 25 000 вярващи. Програмата включва посещение на: 73-метровата кула Китуб Минар – най-високото тухлено минаре в света, архитектурен паметник от 13 век; Храма на Лотоса или Бирла - хиндуиски храм посветен на Вишну и Лакшми (хинду богиня на богатството.); Новият Делхи с просторния булевард Радж Гат; мемориалната арка Индия Гейт; Президентството; Парламента и Секретариата. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Делхи.

3 ден
понеделник
Закуска. Отпътуване за Самод, 40 км. Самод е малко село, известно с двореца и крепост, намиращо се близо до зелените хълмове Аравали. Построен през 16 век като защитно укрепление, през 19 век той е превърнат в изящен дворец. Днес част от него е отворена за посещения, а друга е превърната в луксозен исторически хотел. Мястото е използване и като сцена за много исторически филми. Обяд по желание срещу доплащане. Отпътуване за град Джайпур (250км/6 часа път) – колоритната столица на щата Раджастан, известен като Розовия град – в този цвят са боядисани крепостите стени и сградите на стария град, а културата на империята на Раджпур се счита за символ на гостоприемството. Пристигане и настаняване в хотела. Вечерта в Джайпур ще посетим церемонията на Аарти в храма Бирла. Храмът Лакшми-Нараяна, познат още като Бирла Мандир, е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Построен изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е ограден с резбовани скулптури и статуи на боговете. Тя е посветена на богинята Лакшми и Бог Нараяна. Трите основни куполи на храма представляват изрична идея за съвременна Индия, описват различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други хиндуистки богове. Наред със статуите на боговете също е възможно да се намерят статуи на велики мислители и философи като Буда и Сократ. Вечеря и нощувка в Джайпур.

4 ден
вторник
Закуска. Екскурзия до Амбър Форт, намира се на 11км. Изкачване по хълма на гърба на слон или с джипове до крепостта – дворец. Посещение на: градския дворец на махараджата, там се намира музей с прекрасната колекция от текстил, оръжия, картини и килими, обсерваторията Джантар Мантар (1726 г.) и двореца на ветровете Хава Махал. Посещение на фабрика на индийски платове, възможност на дамите да пробват сарита. Връщане в Джайпур. Вечеря и нощувка.

5 ден
сряда
Закуска. В 9.00 ч. - отпътуване за Агра (260км/6 часа път). По пътя - разглеждане на храм Гирираджа Дхаране, посветен на бог Кришна, най-дълбок стъпаловиден кладенес Чанд Баори в Абанери, храмът на Харшита Мата /богиня на щастие/ и изоставения град Фатепур Сикри, построен от най-великия моголски владетел Акбар (XVI в.) с отлично запазени дворци, зали, джамии и гробницата на Шах Селим Чишти. Пристигане в Агра - древната столица на Великите Моголи. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Агра.

6 ден
четвъртък
Закуска. Агра станала известна благодарение на Тадж – Махал, винаги очарова както индийците, така и чужденците. По-голямата част на Агра е разположена на западния бряг на река Ямуна. Посещение на Тадж Махал - най-големия паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. След това - посещение на крепостта Агра Форт с перлената джамия и прекрасните дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Следобед - посещение на гробницата Итмад уд Даул, построена за бащата на императора Нур Джахана и на Сикандра, гробницата на император Акбара. Връщане в Агра. Вечеря и нощувка.

7 ден
петък
След закуска - отпътуване за Делхи (220км/5часа път). По пътя се посещава град Вриндаван (посещение на духовен комплекс Прем Мандир и Храм на общества на съзнание на Кришна), свързани с раждането и детството на Кришна. Пристигане в Делхи. Разглеждане на Храм Акшардам - един от най-големите и сложни религиозни храмове строени някога в Индия. Храмът изцяло е построен от мрамор и червен пясък, комбинирайки различни архитектурни стилове на храмове в Северна Индия. Посещение на Бангла Сахиб – прочута сикстка гурудвара/храм/. Настаняване в хотела в Делхи по желание срещу доплащане.

8 ден
събота
Трансфер до летището. Полет за България.цени на човек, в щатски долари:

категория на хотели в Индия в стая с две легла доплащане за единична стая трети възрастен на допълнително легло дете до 12 г. с двама възр. на допълнително легло доплащане за доп. нощувка
хотели 3* 450 180 390 370 30
хотели 4* 570 230 480 460 50
хотели 5* 670 290 540 510 60 • ЗАПЛАЩА СЕ В ЛЕВА ПО КУРСА ЗА ДЕНЯ НА ПИБ.

Цените включват:
 • 6 нощувки с 6 закуски и 5 вечери в хотел от избраната категория, от тях: 3 нощи в Джайпур, 2 в Агра и 1 в Делхи;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
 • всички екскурзии по програма „Златен триъгълник” са с рускоговорящ водач;
 • медицинска застраховка за 20 000 USD за лица до 70 г.

Цените не включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • индийска виза;
 • входните такси за музеите по програмата са около 85 USD, заплащат се на място;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.

Забележки:
 • Приемащата страна си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги;
 • туристическите групи са сборни, със присъединяване към групи туристи пътуващи на гарантирани дати;
 • цените се потвърждават при конкретна резервация;
тази програма може да бъде продължена срещу допълнително заплащане с посещение на: Каджурахо, Варанаси или с друг туристически модул в Индия или Непал, попитайте в офиса;
 • програма може да бъде и с обслужване на английски език;
 • посочените цени са валидни при минимум 2 туристи.

Необходими документи за издаване на визи за Индия:
 • международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуване
 • сканирана цветна актуална снимка размер 3,5 х 4,5 см, формат jpg;
 • попълнена визова анкета, при съдействието на сътрудници на фирмата.