Екскурзии със самолет

Екскурзия: Япония по време на цъфтежа на сакура Токио — Камакура – Йокохама - Фуджи – Киото - Нара - Удзи
цена от:
2560 $
11 дни / 9 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Япония по време на цъфтежа на сакура

разцъфтяването на сакура символизира идването на пролетта в Япония и се е превърнало в любим народен празник, съпроводен от ритуал с наблюдаване и любуване на разцъфтелите дървета.

11 дни/ 9 нощувки

Токио — Камакура – Йокохама - Фуджи – Киото - Нара - Удзи

Дати на гарантирани групови турове с обслужване на руски език: 2019г.: 22 март – 1 април; 25 март – 4 април; 27 март – 6 април; 29 март – 8 април; 1 април – 11 април; 3 април – 13 април; 5 април-15 април.

ПРОГРАМА

1 ден
Полет София – Токио с авиокомпания по избор.


2 ден
Токио.
Пристигане на летище Нарита в Токио. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Групов трансфер до хотела, настаняване в хотела след 15.00ч. Свободно време. Нощувка в Токио.


3 ден.
Токио.
Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в 8:30 ч. Целодневна панорамна обиколка на Токио:
Започваме с ритуала ханами - любуване на сакура в парка на синтоистския храм Медзи дзингу, мястото, където е погребан император Муцухито - характерен пример на уникална японска храмова архитектура в стил Нагаредзукури; минаваме през квартал Харадзюку – епицентърът на улична младежка мода; следваща спирка на нашето пътуване из токийския мегаполис е кварталът на небостъргачи – Шинджуку. Тук се намират най-значими сгради на Токио: Кметството, Сумитомо и Нипон-Стийл. Изкачване до площадките за наблюдение на последните два етажа, носени нагоре от свръх бързи асансьори. При ясно време гледката е много живописна, тъй като се вижда цяло Токио като на длан, а понякога на запад се откроява и величествената планина Фуджи.
Следва - Машина на времето – така се нарича екскурзия из футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, към който се отива по живописния Мост на цветната дъга. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Продължаваме с посещение на SPA комплекс Легенди за Едо с национални термални източници Онсен /2,5 часа/ В комплекса пресъздаден квартал на Едо, Токио от средата на 19 век, персонал облечен в костюми, а посетители се преобличат в леки кимона – юкита. Тук можете: да се разходите из квартала, да купите сувенири, да пробвате суши, да направите снимка с ниджа. Запознанство с традиционна японска кухня /консумация на японска бира включена в цената/ в комплекса. Връщане в хотела. Нощувка


4 ден.
Токио.
Закуска в хотела. Среща с рускоговорещ екскурзовод в 10:00 ч.. Продължаване на екскурзията по Токио град на героична самурайска история и най-новите технологии, променили живота на хората в целия свят, тук се преплитат съвременна и древна архитектура. Разглежда се централния токийски квартал Гинза. Символ на Гиндза е построеното през 1894г здание на универмага Вако с часовниковата кула; сградата на националния театър Кабуки. Разглеждане на площада и градините пред Императорския дворец с руините на стария Едо замък - оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град; посещение на токийска рибна борса Цукидзи; Обяд на „шведска маса” по време на екскурзията. Дегустация на редки видове японски чай.
Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “ куромацу “, посадена още през 1709 г. Посещение на парка Уено – най-доброто място за ритуала ханаме - любуване на сакура.
След това ще продължим в историческия квартал Асакуса, където ще посетим Будисткия храм Сенсодзи, където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. разходка по търговската - занаятчийска улица Накамисе с богат избор на сувенири; Връщане в хотела. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане вечеря с круиз из токийски залив цена -130 USD на човек. Нощувка


5 ден.
Токио.
Закуска в хотела. Екскурзия с автобус до свещената планина Фуджи (3 776 м. — най-високата планина в Япония). Тя се счита за най-красивата конусовидна вулканична планина в света, а за японците е свещена. Основата й образува почти перфектен кръг с радиус 35-40 км от изток на запад и от север на юг. От 250години Фуджи е спящ вулкан. Симетричният силует на планината, непрестанно менящите се изгледи през различните части на деня и през различните сезони са я превърнали в обект за съзерцание на художници и поети и символ на Япония). При благоприятни климатични условия изкачване до 5 станция на планината Фуджи с автобус . Тази станция се намира на височина 2305м над морска височина с прекрасен изглед към околностите с прекрасен изглед към околностите. В случай, ако времето не позволява и пътя за Фуджи е затворен, посещение на ледниково - лавова пещера в полите на Фуджи. Посещение на 18-те самурайски къщи – минко, със сламените покриви, запознанство с бита на средновековна Япония. Тук има възможност за преобличане в дрехите на самураи и гейши за да се направят снимки на фона на старинни традиционни къщи. Посещение на винарна, дегустация на вино. Обяд по време на обиколката. Връщане в хотела. Нощувка в Токио.


6 ден
Токио-Киото.
Закуска в хотела. Напускане на хотела с багажа. Среща с екскурзовода в 8:30 ч.. Пътуване с влак-стрела Шинкансен до Киото (2,5 часа). Панорамна обиколка на Киото - старата столица на Япония в течение на 1100 години (794-1868 г.), град с хълмове, старинна култура, обичаи и традиции. Обяд с ястия от японска кухня в тематичен ресторант - Дома на Нижо. Следват шоу с кимоно. Разглеждане на храма Реоанжи, известен още като храмът на мирния дракон, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила Каресансуи. Разглеждането продължава със Златния павилион, известния храм Кинкакуджи, построен през 1397 г. като резиденция на шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма Зен. Продължаваме с разходка из квартала на гейшите. Нощувка в Киото.


7 ден
Киото
Закуска в хотела. Свободен ден в Киото или екскурзия срещу доплащане по желание до историческия резерват Арасиама в покрайнините на Киото (10.00 - 17.00).
Възприетите от поетите и художниците класическата градина на Соген и храмовия комплекс на Небесния дракон. Поразителна с цветовете по всяко време на годината градината Соген е създадена преди седем века от великия майстор на Дзен – Мусо Сосеки. Храмът на дракона е основан през 1339 г. от шогун Ашикага Такауид в памет на императора Го Даиго. В живописна бамбукова гора има множество малки магазини с оригинални сувенири и продукти на местните занаятчии се правят с използването на бамбук, ресторанти и кафенета с традиционна стара и модерна японска кухня. Цена на човек -120$. Нощувка


8 ден.
Нара-Удзи
Закуска в хотела. Екскурзия до древната столица Нара – първата столица на страната (8 век), люлка на японската култура. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Най-напред ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града и страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 8 век (752 г.), най-голямата дървена сграда в света и дом на Големия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, която е висока 16 метра, изработена е от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Именно Тодайджи е причината столицата да бъде преместена от Нара заради огромното влияние, което са имали будистките монаси. Обяд в ресторанта на със стара японска кухня, ястия, които ще пробвате тук някога сервираха на японски императори от епохата на столица Нара. Посещение на древен град Удзи. Участие в традиционна чайна церемония. Разглеждане на Фушими Инари Тайша е най-важното от 32,000-те хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. Тук беше заснет холивудски филм „Мемуарите на една гейша“.
Трансфер до град Токио с влак шинкансен /2 часа и половина/. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в Токио. Нощувка.


9 ден
Токио
Закуска в хотела. Свободен ден в Токио или екскурзия срещу доплащане по желание в град Никко. Обяд по време на екскурзията. Древна японска поговорка гласи: Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко! Никко, разположен на около 140км. северно от Токио в провинция Канто. След около 2ч30м пристигаме в Националния парк Никко, известен с мавзолея Тошогу Шрайн, най-великолепният храмов комплекс в Япония, посветен на първия шогун Токугава Йеясу, чийто клан управлявал страната цели 250г. до 1868г. Никко е бил център на шинтоизма и будизма, които в определени моменти са съществували паралелно и са се допълвали. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш Никога не казвай Кикко /красиво/, преди да си видял Никко”. Посещение на комплекса, който се състои от над 12 постройки, разположени в красива гора и богато украсени с дърворезба и позлата, шинтоистки и будистки елементи. Ще видим 5-етажната пагода, разположена пред централния вход, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух зло", "Не видях зло", "Не разбрах зло" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон, шинтоисткото светилище, посветено на духа на Йеясу и още две важни исторически личности – Тойотоми Хидейоши и Минамото Йоритомо. Вдясно от централната зала е портата Сакашитамон, през която се минава, за да се изкачим до мавзолея на Токугава Йеясу. Върху тази порта е известната дърворезба на спящата котка.
Цена -170$ на човек. Връщане в Токио. Нощувка.


10 ден
Токио- Камакура - Йокохама – Токио.
Закуска в хотела. Среща с рускоговорещ екскурзовод в 9:00 ч. Целодневна екскурзия с включен обяд до градовете Камакура и Йокохама. Камакура, една от древните столици на Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – Великият Буда от Камакура, бронзова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма Хазе Канон на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Ще посетите синтоиски храм - Тсуругаока Хачиманджу – посветено на Хачиман – главният бог за фамилията Минамото и за самураите. В основната зала има музей, в който се пазят саби, документи и маски. Отпътуване за Йокохама, минаване през моста Bay Bridge дълъг – 860м. Насочвате се към красивата градина Санкейен. Разглеждане на ландшафтна градина построена през 1906г. Трансфер и настаняване в хотела в зона на летище Нарита. Нощувка.


11 ден
Закуска в хотела. Самостоятелен трансфер от хотела до летище Нарита с безплатен шатъл- автобус (10 минути път) за полет до България.Цени на човек в щатски долари*:
Категория на хотелите в стая с две легла Доплащане за единична стая дете до 12г. с 2-ма възрастни в една стая
Хотели 3 * 2560 350 2270
Хотели 4 * 3150 650 2800
*Заплаща се в лева по курс продава за деня на ПИБ.

Цената включва:
 • 9 нощувки със закуски в хотели по избор, 6 в Токио и 2 в Киото и 1 нощувка в Нарита;
 • 6 обяда;
 • дегустация на вино и на различни сортове японски чай;
 • всички екскурзии с екскурзовод на руски език по програмата;
 • входни билети по програмата;
 • билет за влака-стрела Шинкансен Назоми Токио-Киото-Токио;
 • трансфери по програмата;


Цената не включва:
 • самолетен билет и летищни такси, цена от 780евро;
 • медицинска застраховка;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходи от личен характер.

Забележки:
 • Програма на екскурзи по дните може да бъдет разместена в зависимост от дата на пристигане без намаляване на общий брой на мероприятия;
 • Необходими документи за пътуване международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/;
 • За посещението на Япония не се изискват визи;
 • Няма санитарни и медицински изисквания (не е необходима ваксинация).