Екскурзии в Коста Рика

Екскурзия в Коста Рика: Коста Рика - земен рай
цена от:
1840 $
10 дни / 9 нощувки
транспорт: Самолет хранене: FB
Принтирай
Коста Рика - земен рай !

10 дни/9 нощувки

Маршрут Сан Хосе – Вулкан Поас – Тортугеро - Вулкан Аренал – Гуанакасте - Тарколес

Гарантирани турове с обслужване на руски език: 2018г. : 19 октомври; 16 ноември; 7 декември
2019г. : 15 ноември; 6 декември.
2020г. 17 януари; 14 февруари; 20 март; 24 април; 22 май; 19 юни;17 юли; 14 август; 18 септември; 16 октомври; 13 ноември; 11 декември.

П Р О Г Р А М А


1 ден
Кацане в Сан Хосе. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел Barcelo San Jose Palacio 4*. Нощувка.

2 ден
След закуска посещение на Volcan Poas, един от най-известните национални паркове в Коста Рика. От върха на високия 2704 метра вулкан с диаметър на кратера 1,5 км, се открива невероятна панорамна гледка. Казват, че при ясно време погледът стига от Карибско море чак до Тихия океан! Въпреки, че периодично изригва стълбове пара и газ, посещението на вулкана е напълно безопасно. До кратера води реконструиран път. Вулканът е заобиколен от тропическа гора – вековни дървета, и много видове орхидеи. Следва посещение на плантация Дока, където се отглежда най-хубавото костариканско кафе. Ще се запознаете с процеса на бране, обработка и печене на кафето, а на много ниска цена можете и да го опитате. Включено е и посещение на ферма за пеперуди. Традиционен костарикански обяд. Връщане в Сан Хосе. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден
След закуска хотела. Отпътуваме за Тортугеро. Пътуването от Сан Хосе към Карибското крайбрежие преминава през Националния Парк Карило (Braulio Carrillo National Parк), известен с голямото разнообразие на флора и фауна. Пътуването разкрива прелестта и богатството на пищната и обилна вегетация на Карибските склонове и низини, както и разнообразието на дивата природа. Пресичайки банановите плантации до Пуерто Астуа в Матина ще разберете защо Коста Рика е един от най- големите производители и износители на банани. В бананова плантация ще научим повече за целия процес на производство и ще допълним колекцията от снимки. От дока на Кано Бланко продължаваме с корабче по каналите на Тортугеро - една имаме уникална възможност да видим каймани, крокодили, тукани (ярко изпъстрени птици с голям извит клюн, които се срещат само в Южна Америка), синьо рибарче (вид птица), маймуни, ленивци, игуани, костенурки, отровни жаби дърволази (срещат се само в Централна и Южна Америка и Атилските острови) и много други типични обитатели на тези географски ширини. Това е невероятно, спиращо дъха пътуване с лодка над спокойните води на реката. Лодките са оборудвани с тенти и дъждобрани и са напълно обезопасени. Екскурзоводът ще ни разкаже за живота на обитателите на дивата природа. След обяд с разнообразна регионална кухня ни предстои разходка из живописния град Тортугеро и красивото крайбрежие. Настаняване в хотел Evergreen Lodge. Вечеря и нощувка.

4 ден
Закуска в хотела. Круиз на каналите на Тортугеро Национален парк.
Националния Парк Тортугеро е един от най-красивите и живописни региони в Коста Рика и защитена територия, опазваща световно застрашени мангрови местообитания и богато разнообразие от водолюбиви животни и растения. Паркът е разположен върху равнина, която е изпълнена с наноси от7.0 милиона години, малки хребети (311 метра), съставени от лава, андезит и пемза. Реките криволичещи през този регион нанасят тиня, а приливите и отливите на океана водят до дълги плажове. Тези брегове на тъмни пясъци са идеално място за морски костенурки - под защита е и плажната ивица, на която от юли до октомври хиляди зелени и кожести костенурки пристигат, за да снесат своите яйца. Костенурките са с дължина около 1 метър и тегло до 200 килограма -най-голямата морска костенурка в света. От тук идва и името на парка - "Района на Костенурките".
Днес предстои вълнуващо преследване на каймани, ленивци, тукани, костенурки и маймунки с лодка в гъстата мрежа по тесните водни канали от реки, канали и лагуни на парка Тортугеро. Редки и интересни представители на тропическата фауна ще ни убедят в екзотичността и очарованието на невероятната природа на Коста Рика. Обяд и вечеря са включени в цената. Нощувка.

5 ден
След закуска. Започва сутрешен круиз по река Тортугеро. Обяд. Сбогуваме се с дивата природа на джунглата и се отправяме към " Пулсиращото сърце" на Коста Рика - вулканите Аренал, известни още като Огнената Планина. Това е и най- притегателното място за туристите. На път за Аренал ще преминем през малки, очарователни градчета, с красива природа и развито селско стопанство. Пристигаме в Ла Фортуна, най-близкия град до вулкана. Настаняване в хотела Los Lados или подобен. Вечеря. Нощувка.

6 ден
След закуска започва екскурзия в сърцето на дъждовната гора. Висящите мостове – образец на инженерното изкуство. Турът представлява разходка по 6 моста с различна дължина – от 62 до 146 м. Висящите мостове са уникален туристически проект, отразяващ контраста между девствената природа и творенията на човешката ръка. Разходката сред т нар "Облачна" гора. Името й идва от факта, че почти през цялото време е обгърната в облаци. Разходката сред смълчаните високи дървета, потънали в мъгла е невероятно преживяване. Навсякъде цъфтят нежни орхидеи, гората е обрасла в папрат, епифитни растения и мъх. След обяд по желание срещу доплащане Canopy Tour– може би най-популярната приключенска атракция в Коста Рика. Любителите на това екстремно забавление се придвижват по „въздушни коридори” от въжени мостове на нивото на короната на дърветата. Така от височина между 20-30 метра може да се наблюдава растителния свят и някои от характерните за тези тропически гори животни –от ленивеца до ревещите маймуни. Вечерта е посещение на Табакон – най-добрият СПА център в страната, където ще можете да се отпуснете в горещите, естествени водоеми с прекрасна гледка към вулкана Аренал. Вулканът се издига на 1657 метра над морското ниво и е най- младият и най-активният в карибската страна. След последното голямо изригване през 1968 г, сега вулканът е станал толкова активен, че на всеки 5-10 минути има малки изригвания. Най-голямата атракция - изхвърлената лава се спуска по стръмния му конус, а от кратера се издигат огнени пламъци. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска в хотела, отпътуване за провинция Гуанакасте - тихоокеанска част на Коста Рика,. Благодарение на сухият климат, зимата в северната Тихоокеанска част на Коста Рика, е топла и слънчева, а ветровете по крайбрежието превръщат Гуанакасте в рай за сърфистите. Плажовете на Гуанакасте са сред най-хубавите в света – изключително красиви и чисти. Ще Ви предложат кашмирени пясъци за излежаване и кристална, безопасна вода за плуване. Разнообразието от морски живот и невероятни места за гмуркане привличат любителите на подводните спортове. Настаняване в хотел Hilton Papagaya. Вечеря и нощувка.

8 ден
Закуска. Свободен ден на тихоокенско крайбрежие на Гуанакасте, в който можете да се насладите на невероятните плажове, а в края на деня, да наблюдавате незабравимите цветове на залеза над океана докато вечеряте в ресторанта на плажа или някой от плажните барове на курорта. Обед и Вечеря са включени в цената. Нощувка.

9 ден
Закуска, екскурзия из провинция Гуанакасте, след обяд круиз по река Тарколес. В следващите два часа ще плавате с лодка из тази река, по време на което ще наблюдавате цяла палитра от местния животински свят. Тук се срещат огромните американски крокодили, достигащи до 4 метра дължина, много видове игуани, над 50 вида птици, сред които знаменитите папагали Ара. Трансфер до Сан Хосе и настаняване в хотел President или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.
Столицата на Коста Рика е Сан Хосе намира се на плато в централната част на страната, на 1170 м надморска височина. Основан е през 1755 година под името Вила Нуева, означава Новият град. От 1821 година насам, когато е обявена независимостта на Коста Рика, е столица на страната. Наброява население от 1,5 милиона души, предимно с европейски произход за разлика от други държави в региона. Отличава се със смесица от стария колониален стил и модерната архитектура на новия век. Улица „Авенида 2” е главната търговска артерия на града. На централния площад „Пласа де ла култура” се намират Националния театър, Археологическия музей, Гранд хотел Коста Рика. Има много други музеи, сред които впечатляват Музея на насекомите и т.нар. Серпентарио, където може да се наблюдава богата колекция от змии и други влечуги, характерни за Централна Америка.

10 ден
След закуска, трансфер за летище за полет до България.

Цена на човек в щ. долари*, валидни при минимум 2 души:

хотели В двойна стая В единична стая Трети възрастен Дете до 12 г. с двама възрастни
хотели по маршрут 1840 2190 1670 830

 • Заплаща се в лева по курс продава на Първа ивестиционна банка за деня.


Цените включват:
 • 9 нощувки, 9 закуски, 9 обяда и 9 вечери по програма;
 • трансфери по маршрута;
 • екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски език;
 • медицинска застраховка за 30 000 USD за лица до 70г.;
 • входни такси за обекти.

Цените НЕ включват:
 • самолетен билет и летищни такси;
 • екскурзия по желание: Canopy Tour – 55 USD
 • изходна такса при напускане на Коста Рика – 29 USD;
 • бакшиши;
 • застраховка отказ от пътуването;
 • разходи от личен характер.


Забележка:
 • По желание на клиенти след този тур можем да организираме почивка в курортите на Коста Рика.

Документи за пътуване:
 • задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане;
 • няма задължителни имунизации, които да се изискват при пътуване до Коста Рика.
 • за деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти.