Екскурзии в Бразилия

Екскурзия до Бразилия и Аржентина 10дни-Рио де Жанейро – Водопадите Игуасу – Буенос Айрес
цена от:
2360 $
10 дни / 9 нощувки
транспорт: Самолет хранене: BB
Принтирай
Бразилия – Аржентина

Рио де Жанейро – Водопадите Игуасу – Буенос Айрес

10дни/9нощувки

гарантирани турове с обслужване на руски език, дати на започване на тура през
2018г.: 10 ноември; 1 декември;
2019г.: 2 и 20 януари; 3, 10 и 17 февруари; 10 и 24 март; 14 и 30 април; 19 май; 9 и 23 юни; 14 и 28 юли; 18 август; 1 и 15 септември; 6 и 20 октомври; 3 и 17 ноември; 1 и 14 декември.
Вижте по-голяма карта
1 ден
Пристигане в Рио де Жанейро, посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване.
Ако пристигнете по-рано, по пътя от летището ще видите зелени хълмове, скалисти планини, палми от двете страни на пътя и красиви заливи. С падане на ноща градът е заобиколен от блестящо огърлица - това са светлините на фавела! Известният Копакабана и Ипанема павиран с черни и бели плочки и отворени до късно през нощта уютно кафене, където можете да утолите жаждата си със студена кокосова вода! Всичко това е пред вас, защото сте в Рио де Жанейро - един от най-красивите и екзотични градове в света! Екскурзия до фабриката на скъпоценни камъни - H. Стърн! Един от най-старите в света. Свободно време и нощувка.

2 ден
Закуска в хотела. Полудневна екскурзия до Захарната глава (Pao de Azucar Mountain). Отивате до Praia Vermella (Червен плаж), откъдето ще изкачвате планината на Урка с лифта. Първата спирка ще бъде на планината Урка, която има голяма площадка за панорамна гледка. Оттук се вижда цялото Рио като в дланта на ръката! На тази платформа за наблюдение има много ресторанти и барове, където можете да си поръчате лека закуска. На върха на Захарната Глава има по малка площадка, но предлага красив изглед не само към Рио, но и на плажовете Копакабана, Ипанема, Лема и залива Гуанабара, известният мост на Рио-Нитерой и самия квартал Нитерой и статуята на Христос Спасителя на планината Корковадо, освен това околните планини, островите в океана. След това ще отидете в централните части на стария Рио, където ще се насладите на древните църкви, манастири, както и на сградите, построени в колониален стил. Ще видите основните забележителности на стадион Рио - Маракан, Самбадром, където се провеждат ежегодния Карнавал, катедралата Сан Себастиан, Общинският театър. Свободно време. Нощувка

3 ден
След закуска започва екскурзия до символите на Рио. За да стигнете до статуята на Христос Спасител минавате през историческия център на града. Добре запазените паметници, останали от миналото, така Канделария Църквата е построена през 1775. Манастир Сао Бенто - образец на бароковия стил. Лапи известната арка, построена през 1732 и се използва като водоснабдяване за доставяне на вода от река Кариока до центъра на града. Градският театър е украсен от най-добрите художници от Европа. На площад Новембру са някои от най-важните емблематични сгради: императорския дворец, дворецът Тирадентес, катедралата, построена през 1808 г. като кралска църква на манастира на Кармелитките от 16-ти век. На площада на Ботикарио има сгради с мозаични фасади, заобиколени от вековни дървета. Много впечатляваща е Катедралата с капацитет от 20 000 души. По пътя ще се насладите на църквите, манастирите, главната катедрала на града, както и сградите, построени в колониален стил. Пристигане на гарата, откъдето се отправя отвореното, влакче, изкачване с влакче по склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо. На върха на Корковадо, с височина от 700 м над морското равнище, се откроява един от символите на Рио - статуята на Христос Спасител (38 м), който е построен през 1931 година. От тук се открива изумителна гледка към града-мегаполис мост Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, стадион Маракана, и Захарната глава. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

4 ден
Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро или туристическа програма по желание:
1. Морска разходка из залива Гуанабара (4 часа), цена 45 $
2. Екскурзия до град Нитерой, разположен от другата страна на залива Гуанабара (3 часа) – пътуване по един от най-дългите мостове в света; посещение на най-големия рибен пазар; музей на модерното изкуство; крепостта Форталеза де Санта Круз, цена 75 $.
3. Екскурзия до Ботаническия парк, известен с богатата си колекция от растения от цял свят като диви орхидеи, водни лилии, както и уникалната Кралска палма, посадена през 1809 г. от принца-регент Дон Жоао VI (4 ч.), цена 45$.
4. Екскурзия с хеликоптер Рио от птичи поглед с възможност за наблюдаване на невероятни гледки на града и околностите и снимки (1 час), цена 250$.
Нощувка.

5 ден
Закуска Трансфер до летището. Полет до Форж де Игуасу, намира се на 15 км от прочутите водопади Игуасу. Водопадът Игуасу се намира на река Игуасу, на границата на Бразилия с Аржентина. Това е великолепен уникален феномен, създаден от природата. Пред Вас ще се отвори най-изумителна гледка към водопада от височина 72 м в долината, наречена "Дяволското гърло". Порaзяват създадени от хора, множество пешеходни пътеки и кръстовища, които позволяват да се наблюдава водопада от близко разстояние, когато милиарди пръски на вода, падат върху вас. Ревът на водопадите се чува няколко километра. От специално оборудвани площадки можете да наблюдавате водопади както от бразилската, така и от аржентинската страна. Думата Игуасу означава Голяма вода и е от индиански произход и идва от племената Тупи - Гуарани. Пристигане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ден
След закуска -екскурзия до бразилската част на водопадите Игуасу (3 часа).
Закуска в хотела. Екскурзионна програма в бразилската страна на водопада, това е среща със осмото чудо на света, най-екзотичният паметник в света, създаден от самата природа на границата на Аржентина, Бразилия и Парагвай създадени преди 120 милиона години от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието, разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. и са най-широките в света.
По желание срещу доплащане допълнителни екскурзии:
1. Екскурзия с хеликоптер над водопадите (10 м.), цена 208 $.
2. Екскурзия до Парка за птици (2 ч.). На площ от 5 хектара, ще откриете екзотични птици и приказни пеперуди, папагали, тукани, сови, пеликани - повече от 500 вида птици от цял свят, цена 52$. Нощувка.

7 ден
След закуска - Екскурзия до аржентинската част на водопадите Игуасу (5 часа). -
От моста Танкредо Навес, построен над реката започва Национален парк Игуасу и след кратка пешеходна разходка през него ще се доближите до водопадите и ще се озовавете директно под тях, да се почувства силата на падащата вода е много близо и ще можете да се насладите на природния парк около тази невероятна красота! Ще видите зараждането на водопади и най-известния водопад Дяволското гърло. Многобройните пътеки и преходи са изградени тук и позволяват да се наблюдава този природен феномен от много близко разстояние. Водапад представляват съвкупност от около 275 водопада, като 19 от тях са от аржентинската страна, сред които е Дяволското гърло, най-големият и най-впечатляващ водопад.
След обяд трансфер до летище и полет за Буенос Айрес. Посрещане трансфер. Настаняване в хотела. Нощувка.

8 ден
След закуска започва авторски панорамен тур из Колониален и Постколониален Буенос Айрес (5 часа) – най-елегантният град на Южна Америка: Монсерат - символът на националната власт с Пласа де Майо и булевард Майо; Сан Телмо - място за среща между миналото и настоящето; квартал Ла Бока и улица Каминито - музей на открито на изкуството на художника Мартин Кинкел, певецът Карлос Гардел и поетът Хуан Филиберто; стадион Ла Бока и Пристанището; Пуерто Мадеро - стъкления град, където бившите пристанищни складове днес са превърнати в офиси, апартаменти, заведения за развлечения и скъпи ресторанти; квартал Сан Николас с булевардите Кориентес и 9 юли с известния обелиск и театър Колон, където през 1908 г. е отбелязана премиерата на операта Аида; квартал Ретиро; квартал Палермо с елегантните сгради на различни посолства; луксозният жилищен квартал Реколета с огромните зелени площи, прекрасно съчетани с музеи и паметници; историческото гробище и базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар. Следобед свободно време.
Вечерта по желание - танго-шоу с вечеря и урок по танго (4 часа), цена 102$. Нощувка.

9 ден
Закуска. Екскурзия до Сан Исидро, Тигре и делтата на р. Парана (5 часа). Посещение на районите Оливос, където се намира резиденцията на Президента; и Сан Исидро - вилна зона на висшето общество на Буенос Айрес. Разходка с лодка между многобройните островчета в делтата на реката.
Нощувка.

10 ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за България.Цена на човек в щатски долари при минимум 2 пътуващи*:
примерни хотели в Рио, Форж Игуасу и Буенос Айрес, категория 4* в стая с две легла в стая с едно легло в тройна стая дете до 12г. с 2-ма възрастни
Americas Copacabana 4*/ Viale Cataratas 4*/ Rochester Classic 4* 2360 3698 2060 на запитване

*Заплаща се в лева по курс продава на Първа Инвестиционна банка за деня на плащане

Цената включва:
 • настаняване в хотели 4*;
 • 9 нощувки със закуски, от тях: 4 в Рио де Жанейро, 2 в Форж Игуасу и 3 в Буенос Айрес;
 • всички трансфери по програмата;
 • екскурзии и посещения по програмата с екскурзовод на руски, освен екскурзия в Тигре, с английскоговорещ екскурзовод;
 • входни билети в музеите по програмата;
 • самолетни билет за полет Рио де Жанейро – Игуасу - Буенос Айрес;
 • мед. застраховка за 30 000 USD за лица до 70г.

Цените не включват:
 • Самолетен билет София-Рио де Жанейро и Буенос Айрес-София с авиокомпания по избор, цените за икономична класа от 850 евро ;
 • Държавна такса на Аржентина - 30 USD (заплаща се на летището при напускане на страната);
 • Бакшиши;
 • Разходи от личен характер.


Забележки:
1. Цените са валидни при минимум 2 души, пътуващи.
2. Допълнителни екскурзии заявяват ся и доплащат на място, цените са приблизителни.
3. Фирмата партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.

Документи за пътуване:
 • валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването,
 • без визи при престой до 90 дни.